Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. :)

N-am poze pas cu pas...n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala...:)))

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine...

6 oua
100 g zahar
3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
30 ml ulei
1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
2-3 linguri cacao
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Pentru crema avem nevoie de:


100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingurita gelatina

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.


Pentru sirop avem nevoie de:


100 g zahar
100 ml apa

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu o glazura de ciocolata.

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
esenta de rom

Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.