by Natalia
Pentru blat:
200 g faina
100 g unt
100 g zahar
Pentru caramel:
o cutie lapte condensat (350-400 g)
125 g unt
30 g sirop de artar sau miere
Pentru glazura:
200 g ciocolata cu lapte
optional:
1 cubulet de unt
1-2 linguri de lapte
Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pina se intareste glazura.
Pentru blat:
200 g faina
100 g unt
100 g zahar
Pentru caramel:
o cutie lapte condensat (350-400 g)
125 g unt
30 g sirop de artar sau miere
Pentru glazura:
200 g ciocolata cu lapte
optional:
1 cubulet de unt
1-2 linguri de lapte
Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pina se intareste glazura.