Paine cu dovlecei

vineri, 3 iulie 2009

by Natalia



O paine delicioasa si pufoasa...S-o incercati si voi,n-o sa va vina sa credeti cat e de buna...
Si alor mei le-a placut,dar n-au stiut care e ingredientul de baza...:)))

Avem nevoie de:

1 dovlecel (450 g)
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
sare
600 g faina

Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.

In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.
In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.



Am folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta. :)

Daca preferati sa coaceti aluatul in forme:

Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).

Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.
Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus.

Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.

Salata cu nuca,mar si portocala

de la ardei-iute.ro



Trebuie sa recunosc ca n-am mai gatit niciodata asemenea..."picanterii" :)) dar cum sunt deschisa catre noi experiente,am zis sa incerc. Pana la urma,rau n-are ce sa fie,ziceam in sinea mea. Si n-a fost rau...ba chiar mi-a placut. ;) Dulce-acrisor-picant...o combinatie indrazneata,dar reusita.

Avem nevoie de:

2 linguri otet din vin rosu
2 linguri suc de portocale
1 portocala
1/2 cana stafide (optional)
4 mere (2-3 soiuri diferite)
2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari
2 linguri ulei de masline extra-virgin
sare, piper

Intr-un vas de salata se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele,daca optati pentru ele.Eu n-am pus.

Merele se curata si li se indeparteaza cotorul.Se taie cubulete,la fel si portocala.



Se sareaza si se pipereaza.



Se combina cu amestecul de otet si suc de portocala.Se adauga nuca si uleiul de masline.