by Natalia
O paine delicioasa si pufoasa...S-o incercati si voi,n-o sa va vina sa credeti cat e de buna...
Si alor mei le-a placut,dar n-au stiut care e ingredientul de baza...:)))
Avem nevoie de:
1 dovlecel (450 g)
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
sare
600 g faina
Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.
In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.
In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.
Am folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta. :)
Daca preferati sa coaceti aluatul in forme:
Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).
Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.
Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus.
Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.
O paine delicioasa si pufoasa...S-o incercati si voi,n-o sa va vina sa credeti cat e de buna...
Si alor mei le-a placut,dar n-au stiut care e ingredientul de baza...:)))
Avem nevoie de:
1 dovlecel (450 g)
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
sare
600 g faina
Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.
In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.
In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.
Am folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta. :)
Daca preferati sa coaceti aluatul in forme:
Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).
Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.
Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus.
Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.