by Gabriela Cara
![](//4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NVCgYvzI/AAAAAAAAFms/3E4vw3NnsJM/s1600/SSA40017+copy.jpg)
* Pentru blat:
* 3 oua
* 130 g zahar
* 130 ml ulei
* 70 g nuca macinata
* 110 g faina
* 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
* 50 ml lichior de ciocolata
* 50 ml coniac
* 1 praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42M6eP0huI/AAAAAAAAFmM/VEVe-HhhuFo/s400/DSCF9005+copy.jpg)
Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NCJQCMVI/AAAAAAAAFmU/jTPIwFJcv38/s400/DSCF9007+copy.jpg)
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NJ_yPyfI/AAAAAAAAFmc/m6xTOdKgMTE/s400/DSCF9010+copy.jpg)
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.
* Pentru sirop:
* 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
* 50 ml coniac
Amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.
* Glazura:
* 100 ml ciocolata cu lapte
* 100 g unt
* 3 linguri lapte
Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.
Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NVCgYvzI/AAAAAAAAFms/3E4vw3NnsJM/s1600/SSA40017+copy.jpg)
* Pentru blat:
* 3 oua
* 130 g zahar
* 130 ml ulei
* 70 g nuca macinata
* 110 g faina
* 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
* 50 ml lichior de ciocolata
* 50 ml coniac
* 1 praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42M6eP0huI/AAAAAAAAFmM/VEVe-HhhuFo/s400/DSCF9005+copy.jpg)
Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NCJQCMVI/AAAAAAAAFmU/jTPIwFJcv38/s400/DSCF9007+copy.jpg)
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NJ_yPyfI/AAAAAAAAFmc/m6xTOdKgMTE/s400/DSCF9010+copy.jpg)
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.
* Pentru sirop:
* 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
* 50 ml coniac
Amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.
* Glazura:
* 100 ml ciocolata cu lapte
* 100 g unt
* 3 linguri lapte
Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.
Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S42NQyk50wI/AAAAAAAAFmk/uJOwwSYHLCw/s400/SSA40014+copy.jpg)