Guguluf auriu cu branza

sâmbătă, 13 martie 2010



* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 4 linguri suc de portocale
* 200 g faina
* 2 linguri amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi pe rand sucul de portocala, untul moale si branza de vaci.



Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna in forma bine unsa cu unt



si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa la racit, dupa care se rastoarna pe platou si se pudreaza usor cu zahar.



Sursa

Tocanita de pui cu iaurt



* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 300 g ciuperci
* 1 cana supa de carne
* 1 cana suc de rosii
* 150 g iaurt
* 1 lingura faina
* sare si piper
* boia de ardei

Intr-o farfurie amestecam faina cu sare, piper si boia de ardei.

Pieptul de pui taiat cubulete il dam prin acest amestec.



Ceapa si usturoiul tocate marunt le calim usor in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam si cubuletele de carne. Amestecam incontinuu, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca.

Adaugam supa de carne si sucul de rosii, apoi ciupercile taiate felii. Acoperim si lasam la fiert, la foc mic.

Cand canea e fiarta punem si iaurtul, omogenizam si mai dam cateva clocote.

Se serveste calda, pe pat de piure de cartofi ca la mama acasa. :)

Supa crema de legume

Pe langa supa cu galuste aceasta supa crema de legume este preferata copiilor, asa ca o fac ori de cate ori am ocazia. ;)



* 3 morcovi
* 3 cartofi
* 1 ceapa
* 1 telina mica
* 1 lingura ulei de masline
* sare

Legumele se fierb intregi.

Cand sunt gata se pun in vasul de la blender, dar se pastreaza zeama in care au fiert. Pasam cartofii cu ceapa si morcovul cu telina.

Punem din nou pe foc, amestecand cu zeama in care au fiert, dar sa ramana destul de groasa compozitia. Se potriveste gustul de sare si se adauga si uleiul de masline.

In functie de forma bolului in care vom servi supa, se decupeaza un sablon. Se toarna supa pe fiecare parte a sablonului.



Se scoate sablonul cu grija, apoi se presara cu patrunjel.

Premii (7)

De la Mariana, Laura si de la Pansy am primit aceste premii simpatice, drept pentru care le multumesc tare mult si ma bucur ca sunt in lista lor de preferinte. Va imbratisez cu drag!





Cu drag trimit aceste premii la:

Brandusa
Yafa
Laura S
Alison
Danelutza
Laura L