Pentru blat avem nevoie de:

5 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
3 linguri sirop de zahar ars
3 linguri cacao
1 cana faina
1 lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat.

Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.



Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.



Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.



Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.



Pentru sirop avem nevoie de:

100 g zahar
150 ml apa
Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

Pentru crema avem nevoie de:

100 g unt
1 budinca de vanilie
300 ml lapte
100 g zahar

Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit.



Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.



Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.
Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.



Pentru decor avem nevoie de:

200 ml frisca lichida
2 linguri de smantana
1 lingura de cacao
2 plicuri zahar vanilat

Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.