Avem nevoie de:
400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.
Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.
Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/So0up64K4DI/AAAAAAAADc0/0YTKQ6OZKNQ/s320/SSA40694.jpg)
Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/So0uwnK6_xI/AAAAAAAADc8/P-rv1k9bsBY/s320/SSA40698.jpg)
Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/So0u3amkzeI/AAAAAAAADdE/RvP1MQ6G5Lw/s320/SSA40702.jpg)
Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/So0u-UOqCwI/AAAAAAAADdM/wJRDUgyUPLg/s320/SSA40706.jpg)
Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.
Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.