Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta "bombei cu portocale" a Isabelei ;)

Avem nevoie de:
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Si sectiune:

Avem nevoie de:
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Si sectiune:
