Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta "bombei cu portocale" a Isabelei ;)
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ02fn23H-I/AAAAAAAAAsc/Ho5FKH6Z5P0/s320/tort+diplomat.jpg)
Avem nevoie de:
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ02q_0D09I/AAAAAAAAAsk/nlQS414SxmQ/s320/tort+cu+portocale+si+piscoturi.jpg)
L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ03BqPRHWI/AAAAAAAAAss/3-MRq_J73DA/s320/tort+cu+portocale+si+piscoturi-sectiune.jpg)
Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ03z-IcK_I/AAAAAAAAAtM/_o9s5dKhrLg/s320/bomba+cu+portocale+1.jpg)
Si sectiune:
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ02fn23H-I/AAAAAAAAAsc/Ho5FKH6Z5P0/s320/tort+diplomat.jpg)
Avem nevoie de:
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ02q_0D09I/AAAAAAAAAsk/nlQS414SxmQ/s320/tort+cu+portocale+si+piscoturi.jpg)
L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ03BqPRHWI/AAAAAAAAAss/3-MRq_J73DA/s320/tort+cu+portocale+si+piscoturi-sectiune.jpg)
Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ03z-IcK_I/AAAAAAAAAtM/_o9s5dKhrLg/s320/bomba+cu+portocale+1.jpg)
Si sectiune:
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SZ038QC8HHI/AAAAAAAAAtU/-wWWJYYnuFM/s320/bomba+cu+portocale-sectiune.jpg)