Bine ne-am regasit in 2012 dragii mei. Sper sa avem un an mai bun decat cel ce-a trecut, sa ne dea Bunul Dumnezeu mai multa sanatate si mai multa intelepciune. Eu as mai avea nevoie si de niste timp...si de niste rabdare... :))

Desi pentru aceste sarbatori nu am gatit foarte multe, asa cum faceam in anii din urma, si inevitabil aruncam foarte multa mancare, timp liber tot n-am avut si n-am reusit sa fiu si pe aici. Multumesc din suflet tuturor pentru urarile ce mi le-ati facut. Va imbratisez si va doresc si eu toate cele bune.

Va voi servi astazi cu o ciocolata de casa. Pentru cine nu o vrea servita doar virtual, usa e larg deschisa. :))

Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie. :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!
 

1 pachet foi mari de napolitana

240 ml apa
500 g zahar
200 g unt
60 g cacao neagra

700 g lapte praf Raraul
esenta de rom
esenta de vanilie

 Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.

Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.

 Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.

Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.


Reteta de ciocolata de casa a incercat-o si Felicia si a iesit foarte, foarte bine. Va invit si pe voi sa o incercati. :)