Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea.
Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.
Avem nevoie de:
* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 200 g zahar
* 3 oua
* 220 g faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.
Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.
* Pentru umplutura:
* 100 g ciocolata
* 150 g frisca lichida
* Pentru decor:
* 100 g frisca lichida
* bilute de ciocolata
Ciocolata
se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.
Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.
Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava.
Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.
Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.
Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele. ;)
Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.
Avem nevoie de:
* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 200 g zahar
* 3 oua
* 220 g faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.
Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.
* Pentru umplutura:
* 100 g ciocolata
* 150 g frisca lichida
* Pentru decor:
* 100 g frisca lichida
* bilute de ciocolata
Ciocolata
se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.
Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.
Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava.
Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.
Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.
Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele. ;)