Tare mi-as fi dorit acum cateva zile sa mananc macar o bucatica mica mica de Brownies Cappucino. Dar cum prajitura trebuie sa-si pastreze totusi rangul de "regina a sarbatorilor" :))) am amanat-o pana la Craciun. Cu siguranta nu va lipsi de pe masa festiva, alaturi de alte prajiturele pregatite pentru Mos. :)

Si ia sa vedeti voi ce-am facut... :)))


Blat:

5 oua mari
5 linguri zahar
2 linguri ulei
1 plic Crem Ole de ciocolata
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit. 

Crema:

150 g crema de branza Almette cu smantana
100 g unt moale
100 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara macinata

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

50 g ciocolata amaruie
50 ml smantana pentru frisca

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.



Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.