Tarta cu mere



Avem nevoie de:

150 g branza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
sare un varf de cutit
1 pliculet zahar vanilat
75 g zahar
300 g faina
1 pliculet praf de copt

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Inutil sa mai spun ca eu am pus totul la robot. :))

3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.



Asezam,nivelam,cizelam...:))...



apoi punem umplutura de mere preparata din:

500 g mere
50 g unt
zahar dupa gust
1-2 lingurite scortisoara



Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.



Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.



O floricica ce-a fost devorata fierbinte...:))