by
Anat (culinar)
Pentru blat avem nevoie de:
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 praf de copt
1 zahar vanilat
Pentru compozitia de mere avem nevoie de:
3 mere Golden
3 mere Ionatan
zahar dupa gust
50 g unt
1 lingurita scortisoara
Merele se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul,untul si scortisoara.Se lasa la racit pana este gata aluatul.
Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare,pana isi dubleza volumul.Adaugam zaharul,vanilia,uleiul treptat ca la maioneza,apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu lapte.
Iese o compozitie mai groasa decat cea de clatite.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa acest interval de timp se scoate tava,se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.Se da din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Se taie rece.