Briose "Brownies Cappucino"

joi, 1 aprilie 2010

Crema de la aceste prajiturele este crema de la Prajitura Brownies Cappucino, de care imi era tare dor. :)

Briose "Brownies Cappucino"


* Pentru briose:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 250 g iaurt Cremosso cu straciatella
* 2 linguri cacao neagra
* 1 praf de copt
* 150 g faina
* esenta de rom

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim untul si-l turnam in fir subtire peste crema de oua. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor.

Punem aluatul in forme si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 20-25 de minute.



* Pentru crema:

* 150 g branza Almette cu smantana
* 100 g zahar (pudra)
* 50 g unt
* 1/2 lingurita scortisoara
* esenta de vanilie

Branza Almette se mixeaza impreuna cu untul moale, pana obtinem o crema pufoasa. adaugam zaharul si esenta de vanilie, iar la sfarsit scortisoara. Se da la rece pana sunt gata de copt briosele.

* Pentru decor:

* bombonele de ciocolata

Briosele coape si racite se acopera cu crema si se orneaza cu bombonele.

Supa de orez



# 100 g orez
# 800 g carne de pui
# 1 ceapa
# 1 morcov
# 1 pastarnac
# 1 bucata telina
# 1 radacina patrunjel
# patrunjel verde
# sare dupa gust

Mai intai vom prepara o supa limpede de pui.

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare. Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa mocneasca. Restul de sare se va adauga la sfarsit.

Radacinoasele se taie in 2 si se pun cand carnea este fiarta pe jumatate.

Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara.

Orezul se spala in cateva ape, dupa care se pune la fiert in jumatate din supa de carne. Se fierbe la foc mic.

Cand orezul este fiert se completeaza cu restul de supa si se adauga radacinoasele taiate marunt. Se presara cu patrunjel verde tocat.

Dupa preferinta supa se poate acri cu zeama de lamaie sau se drege cu galbenus de ou si smantana.

Salata de pui cu porumb



* 1/2 piept de pui
* 100 g porumb
* 1 morcov
* 1 bucata de telina
* 1/2 gogosar in otet
* 1 ou
* 3 linguri ulei de masline
* 1 lingura zeama de lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde tocat

Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare.

Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete.

Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si racit. Urmeaza morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici si gogosarul taiat cubulete.

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Uleiul se amesteca intr-o cescuta cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste salata. Se garniseste cu felii de ou si se presara cu patrunjel verde tocat.



Initial ma gandisem sa fac maioneza, dar intre timp m-am razgandit, pentru ca mi-a venit lenea. :)))

Supa limpede de pui



* 800 g carne de pui
* 2 cepe
* 1 morcov
* 1 pastarnac
* 1 bucata telina
* 1 radacina patrunjel
* patrunjel verde
* sare dupa gust

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare.Supa nu trebuie sa dea in clocot,ci numai sa mocneasca.Restul de sare se va adauga la sfarsit.

Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte legume fata de ceea ce am pus eu,in functie de ceea ce va place:cartofi,gulie,conopida etc.

Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara.Nu se mai fierbe,ci se tine la cald,iar inainte de a fi servita se incalzeste,intrucat trebuie servita fierbinte.

Se serveste cu orice fel de adaos va place:taitei,fidea,galuste de gris si cu patrunjel verde tocat.