Brownie cheesecake

vineri, 23 octombrie 2009

De cand a postat Laura reteta ei de Brownie Cheesecake m-am tot gandit la ea si n-am mai avut liniste. :))
Asa ca ieri am improvizat o reteta cu ce-am gasit prin frigiderul meu...:))



Pentru blat avem nevoie de:

100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
100 g unt
150 g zahar
2 oua
80 g amidon
1 praf de sare
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt

Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit.
Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita.



La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.

Pentru crema de branza avem nevoie de:

250 g branza de vaci
1 ou
50 ml frisca lichida
3 linguri zahar
esenta de rom

Toate ingredientele se mixeaza pana obtinem o crema de branza fina.



Punem aluatul intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra din loc in loc punem cate o lingura din crema de branza. Apoi cu o lingurita amestecam foarte putin cele 2 compozitii.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mediu.

Lasam sa se raceasca, apoi se portioneaza.



Langa cafeaua de dimineata e absolut divina.

Aripioare de pui marinate in lapte



Avem nevoie de:

* 8 aripioare de pui
* 8 catei de usturoi
* 500 ml lapte
* sare si piper
* rozmarin

Aripioarele condimentate cu sare, piper, rozmarin si usturoi zdrobit se pun intr-un vas



si peste ele se toarna laptele.



Carnea trebuie sa fie acoperita de lapte, daca mai este nevoie mai adaugati putin lapte.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cateva ore.

Se coc pe gratar sau in tigaie in putin ulei, dupa preferinta.



Eu am preferat prima varianta.

Am servit alaturi de porumb, dovlecei si rosii coapte.



Sursa