Pentru blat avem nevoie de:

1 cana faina
100 g unt
1 galbenus
50 g zahar pudra
1 zahar vanilat
1 varf de cutit cu bicarbonat
1 varf de cutit cu sare

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.



Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.



Intre timp se prepara aluatul pentru choix-uri din:

100 g unt
2 linguri ulei
250 ml apa
2 cani faina
sare
7 oua (mari)

Se fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.



Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.



Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.



Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.



Pentru umplutura avem nevoie de:

1 plic Crem Ole de vanilie
1 plic Crem Ole de cacao
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Pentru decor avem nevoie de:

100 ml frisca lichida batuta
50 g ciocolata topita

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,



peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.



Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.



Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.



Sectiune...