Panna Cotta Layers
Panna Cotta Layers |
375 ml frisca lichida naturala
150 ml lapte
3 lingurite zahar
15 g gelatina
esenta de vanilie
20 g cacao neagra
1 lingura cafea solubila
Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.
Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.
Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.
Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.
Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.
Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.
Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.
Se portioneaza dupa dorinta.
OMG,ce bine arata!
RăspundețiȘtergereDoamne dar ce frumos ti-au iesit ! Absolut minunate! Felicitari!
RăspundețiȘtergerewow wow wow
RăspundețiȘtergereHai ca de emotie am dat send :))
RăspundețiȘtergeream utiat sa zic, cita geometrie, cita exactitate, arata pur si simplu impecabil!
Ce bunatate ai tu aici!!!
RăspundețiȘtergereParca-i taiata cu laserul:))))
Arata senzational, zau! Trebuie incercata, musai!
RăspundețiȘtergereOooh, arata ab-so-lut perfecte!!!... si cred ca sint tare,tare bune!Felicitari!
RăspundețiȘtergereSuperb!!! De asta evit eu sa intru la tine in perioada postului :D
RăspundețiȘtergeresuper...arata foarte farte bine...iar straturile sunt perfecte...subit ti se face pofta de panna cotta :D..
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-au iesit straturile, super layers!!!
RăspundețiȘtergereM-ai lasat fara cuvinte!!! Excelent!
RăspundețiȘtergereminunata prajitura!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSper Miha! Arata superb si ca forma si ca ingrediente, obligatoriu incercate...
RăspundețiȘtergereEu zic ca asa ceva nu exista, este o prelucrare in photoshop:)
RăspundețiȘtergereDoamne mare, dar oare o sa-mi iasa si mie minunatia asta? Oricum usor n-am sa cedez.
Felicitari din suflet.
Wow, cat de bine poate arata!!! Senzational! Multumim de reteta! O voi pune in aplicare cu prima ocazie (chiar in weekendul asta :D).
RăspundețiȘtergeremmmmmmmm..............mi-ai facut o poftaaaaa...... eu fac ceva asemanator dar pun frisca fara zahar si cate o tableta de ciocolata( alba, neagra si cu lapte) pentru fiecare strat. E delicios, o sa incerc si reteta ta. Vero
RăspundețiȘtergerefara cuvinte, miha!!!??? ce parere ai s-ar potrivi cu un blat la baza?
RăspundețiȘtergereUne œuvre d'art. MAGNIFIQUE.
RăspundețiȘtergereA très bientôt.
Multumesc tare mult tuturor de laude si aprecieri. Va imbratisez cu drag! :*
RăspundețiȘtergereCred ca ar merge si cu blat, de ce nu? Ma gandesc la blatul de la Krem a la krem ca ar merge foarte bine. :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si ma inspirat sa fac ceva delicios !
RăspundețiȘtergereCe bine arata... vreau si eu o feliuta, doar sa gust... ca sint grasuta... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereE reala???? Spune-mi te rog Miha...care este timpul in care s-a intarit astfel incat sa poti turna urmatorul strat? E important de stiut...pupicei si m-ai lasat fara cuvinte...
RăspundețiȘtergereDumnezeule,sunt perfecte !! Ne incanti ca intotdeauna...
RăspundețiȘtergereNu am cuvinte!!!
RăspundețiȘtergereAAAAAAAAAAAAA minunat
RăspundețiȘtergereWooow, artaaa! Superb ti-a iesit, felicitari! :)
RăspundețiȘtergereAi folosit cumva bisturiul sau mai stiu eu ce instrument de taiat fin...ti-a iesit de milioane...
RăspundețiȘtergerePare neadevarata, atat e de frumoasa. Miha esti o artista!
RăspundețiȘtergereNo comm .....................
RăspundețiȘtergerewow, ce minunatie ! si eu stau cu gandul de mult la panna cotta, iar asta a ta arata intr-un maaare fel Neaparat o voi incerca si eu !
RăspundețiȘtergereArata EXCELENT,foarte interesanta ideea am s-o incerc si eu.Pe curind!!!
RăspundețiȘtergereWOW ce bine arata!
RăspundețiȘtergerePrajituri mai perfecte ca astea nu am vazut.Felicitari.
RăspundețiȘtergereAbsolut divin Miha.. Iti fur reteta, ce s-o mai lungim..:)))
RăspundețiȘtergereImi spui, te rog cam cate bucati ies din ingredientele de mai sus? Merci
RăspundețiȘtergereMarcela
Ce sa mai spun? Numai yumm, yumm, imi iese din gura.
RăspundețiȘtergereMandala, multumesc mult! Ma bucur ca o vei incerca. Sper sa-ti placa! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea! :)
RăspundețiȘtergereCuscra, cat de grasuta? :))))
RăspundețiȘtergereRuxy, stratul se intareste suficient atat cat pregatesti compozitia pentru stratul urmator, 5-10 minute. Pupici! :*
RăspundețiȘtergereAna Maria multumesc. :*
RăspundețiȘtergereEu sper la mai mult, dar...eheheeee...e drum lung pana departe. :)))
Ancuta, chiar nici unul? :)))
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc Bianka! :)
RăspundețiȘtergereEdith, multumesc tare mult! Aprecierea ta ma onoreaza. :*
RăspundețiȘtergereIonela, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereNu chiar bisturiul...doar un cutit bine ascutit. ;)
Multumesc Carmen. Inca sunt invatacel. :)))
RăspundețiȘtergereDiana, nu pot sa cred...Chiar tu sa nu spui nimic? :))))
RăspundețiȘtergereVioleta, multumesc! Sper sa-ti placa! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Petronela. Sper sa revii cu impresii! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Tundi Daika! :)
RăspundețiȘtergereAndrea multumesc!
RăspundețiȘtergereAntonina, spor la treaba. :) Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereMarcela, eu am facut intr-o caserola mica de 15/15 cm. Nu mai stiu exact cate bucati am taiat, depinde cat de mari le tai.
RăspundețiȘtergereMinoki, e bun s-asa. :)))
RăspundețiȘtergeretocmai am probat reteta ta si mi-a iesit minunat ........ eu am facut-o in forme individuale . multumesc de retete, de faptul ca le impartasesti cu noi si ca sunt atat de bine explicate incat le poate face si o incepatoare ca si mine. vero
RăspundețiȘtergereexcelenta i f. ispititoare panna cotta
RăspundețiȘtergereMultumesc scumpa mea!!!
RăspundețiȘtergereArata senzational.Sigur am sa incerc.
RăspundețiȘtergereSuper arata prajiturica ... si sunt convinsa ca e si delicioasa. O voi inverca repejor :-)
RăspundețiȘtergereIn alta ordine de idei e o problema cu feed-ul tau ... eu sunt abonata si in loc de feed0ul tau imi apare altceva: http://cutiutacuidei.blogspot.com/ Am vrut sa-ti spun neparat pentru ca am senzatia ca cineva .. iti fura vizitatorii :( Te pup si sper sa fie totul ok.
Irina esti abonata prin email sau aici pe blog, la "persoane interesate"?
RăspundețiȘtergereNu stiu cum se poate rezolva. :(
Sunt aici pe blog - la butonasul de feed de pe site-ul tau. Dar daca dai click pe el, iti fce feed la site-ul de care ti-am spus si nu la al tau :( Am incercat asta de pe mai multe calc ... deci cineva si-a bagat nasul pe la tine as spune :(
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina. :*
RăspundețiȘtergereAm schimbat codul, era intr-adevar altceva acolo. Am schimbat si parolele, dar cred ca nu e mare lucru. :(
E trist cand vezi ca cineva isi bate joc de munca ta. :(
Nu ai pentru ce. Mabucur ca ai putut rezolva. Este oribil ca cineva sa-si bata joc de ceeace faci, stiu si mi se pare strigator la cer. Mai ales ca tu faci o treaba minunata: constat publici retete noi si ... gustoase.
RăspundețiȘtergereTrage-mi-asi palme ce bine arata!!! Nu stiu daca le-ai taiat cu laserul, nu stiu daca le-ai facut in photoshop, dar m-ai lasat masca! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana! :*
RăspundețiȘtergereM-ai facut sa rad, merg la culcare hlizindu-ma. :)))
WooooooooWWWW!!!! Genial!!!! Zici ca-s din plastic.....
RăspundețiȘtergereCe misto pot sa arate bucatile alea asa taiate!Perfecte!
RăspundețiȘtergereSunt foarte usor de facut si de mare efect. ;)
RăspundețiȘtergerecred ca nu am mAI vazut un desert atat de aratos de mult timp,imi imaginez cat e de gustos!
RăspundețiȘtergereFată, o să încerc și eu. Dacă nu-mi iese exact așaaaaaa, fac crimă de om. :)) Super mișto! Încerc sâmbătă și revin cu impresii. :D:D
RăspundețiȘtergereIonix-ule fata mea draga...te astept cu impresii. Pozitive, ca daca-s negative fug in lume. :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Craita! :*
RăspundețiȘtergereNe-a plăcut la nebunie. Sigur repet figura pentru că e un desert simplu, fin si gustos. Pupăcesc!
RăspundețiȘtergerePupacim si noi! :*
RăspundețiȘtergereMihaela, acesta e un desert pe gustul meu. Ma baucur ca ti-am descoperit blogul, felicitari! E periculos pentru cei la dieta :)
RăspundețiȘtergereBuna Mihaela,snt Anca,si de curand am descoperit blogul tau.Moamaa ce de bunattai!Nici nu stiu cu care sa incep!
RăspundețiȘtergereFelicitari pt. tot ceea ce faci!
Bun venit la mine Anca, ma bucur ca-ti place ce ai gasit aici. Ca ce-am gasit eu la tine nu mai spun... ca am ramas muta de admiratie. Felicitari!
RăspundețiȘtergereminunata prajitura asta ,as vrea sa stiu ce fel de gelatina ai folosit?
RăspundețiȘtergereBuna.
RăspundețiȘtergereDe obicei folosesc gelatina granule de la Dr Oetcher.
Multumesc de aprecieri!
Felicitari, minunata prezentare!
RăspundețiȘtergereMIHA ESTI O ARTISTA .TE IUBESC .
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri! :)
RăspundețiȘtergereI-a reusit cuiva reteta urmand indicatiile ? Ma cam indoiesc...
RăspundețiȘtergereN-am inteles din mesajul tau ce nu-ti este clar...
RăspundețiȘtergeream fc a iesit exact ca mai sus , dar la gust nu e nustiu ce , nu am sa o mai fac , e clar .
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca ai fost dezamagit(a) dar asta e panna cotta. Sunt persoane carora le place, altora nu. Se pare ca tu esti din cea de-a doua categorie. Incearca si imbunatateste gustul cu un sos de ciocolata, cu niste frisca dulce...
RăspundețiȘtergereare gust a inghetata gelatinboasa , nu nu merita , e si f scumpa , pacat de frisca , si iasa si putina
RăspundețiȘtergerePai daca iese putina cu atat mai bine, daca tot nu ti-a placut. :))
RăspundețiȘtergereGlumesc, dar asta e panna cotta, unora place, altora nu.