Piept de pui cu sos de citrice si miere

duminică, 1 august 2010

Pentru o singura persoana...pentru mine adica...:)))



* 1 bucata piept de pui, cca 100 g
* 1 lingura unt
* 1 ceapa medie
* 2 catei usturoi
* 1 lingurita miere
* coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
* coaja rasa si sucul de la 1/2 portocala
* sare si piper boabe
* 100 g orez

Ceapa taiata solzisori se caleste intr-o tigaie in unt, impreuna cu usturoiul tocat, pana se inmoaie. Nu trebuie sa se rumeneasca. Se scot din tigaie si se pun deoparte.


Se pune pieptul de pui si se prajeste usor, pe ambele parti.

Sucurile de citrice se amesteca cu mierea si coaja rasa. Se omogenizeaza si se toarna in tigaie peste carne. Se adauga ceapa pusa deoparte si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se mai fierbe cateva minute, amestecand continuu.

Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare.

Se serveste cald.


Sursa , demna de toata increderea :)

Share This Post

5 comentarii:

  1. Se ve muy rica esta receta y para mojar con un poquito de pan.

    Te ha quedado muy bien. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine.
    Miha blogul tau este minunat, eu te-am descoperit abia de vreo doua saptamani si de atunci zilnic te vizitez. Vine ziua de nastere a fetitei mele, face 1 anisor, si chiar nu stiam ce meniu sa fac dar m-ai salvat. Iti multumesc.Multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te salut Miha :)
    arta suuuper si sigur ca e tare gustoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. arata minunat...cu citrice n-am mai incercat...

    RăspundețiȘtergere