Coronita cu carne
Pentru aluat:
150 ml apa
~250 g faina
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.
Pentru umplutura:
1 piept de pui
4 catei usturoi
1 morcov
1 ou
sare si piper
patrunjel verde
In plus, mai avem nevoie de:
cateva felii de mozzarella
1 galbenus + 1 lingura lapte
susan
Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Aluatul se intinde intr-o tava (de tarta, am pus eu) unsa cu ulei. Se ridica putin aluatul si pe marginea tavii. Se aseaza umplutura pe margine, formand un inel.
Se acopera cu felii subtiri de mozzarella. Mijlocul se cresteaza cu un cutit sau cu o rola de taiat aluatul, in forma de stea, formand 8 triunghiuri. Fiecare triunghi se trage apoi peste carne, lipind varful de marginea aluatului. Galbenusul il "desfacem" in putin lapte, apoi ungem coronita cu o pensula. Presaram cu susan.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste, in jur de jumatate de ora, depinde de cuptorul fiecaruia.
da...tare bine mai arata! din nou ai bifat o reusita! imi place plusul ce l-ai adus retetei ( feliile de mozarella ce gratineaza carnea!!! )- o idee originala !
RăspundețiȘtergereMinunat miine o fac si eu
RăspundețiȘtergerein loc de mozarella pot pune cascaval? iese oare?? ca arat foarte fancy si as face si eu..
RăspundețiȘtergereSuperba realizare!
RăspundețiȘtergereOfelia, multumesc de aprecieri draga mea! Pup!
RăspundețiȘtergereBianka, multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut si ca o vei face. N-o sa-ti para rau. :)
Alina, poti pune si cascaval, de ce nu? Eu doar mozzarella aveam in casa atunci cand am facut, altfel n-as fi avut retineri sa pun cascaval. :))
RăspundețiȘtergerePupici draga mea!
aaa.super....fac si eu!!!!!!
RăspundețiȘtergereSuper frumoasa tarta, imi place mult cum ai impaturit-o :) Pupici!
RăspundețiȘtergerefoarte bun
RăspundețiȘtergereArata tare bine,ma tenteaza si cred c-am s-o prestez in we.Te pup!
RăspundețiȘtergereNici la astea nu ma inviti? Vrei sa nu dorm noaptea?
RăspundețiȘtergereArata fff bine! Imi plac si ingredientele, ce mai , o reteta super! Puup!
RăspundețiȘtergerece bine arata,vreau o portie
RăspundețiȘtergereCe faina-i! Si cred si tare buna.
RăspundețiȘtergereSomnic bun <3.
arata divin!as putea manca asa ceva zilnic.pupicei
RăspundețiȘtergereai mainile si priceperea unei zeite!
RăspundețiȘtergerein rest...i'm speachless!!!
(ilda76)
Vai ce bine arata...Vreau si eu sa o incerc. Cum e mai buna de servit, calda sau rece?
RăspundețiȘtergereRalu, noi am papat-o calda. Dar cred ca e buna si rece. ;)
RăspundețiȘtergereIlda, multumesc! Ma flatezi draga mea! Pupici! :*
RăspundețiȘtergereSarah, te invit cu drag la masa! :*
RăspundețiȘtergereGabi, multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna dimineata, la pranz. :)))) Pup fata draga!
Nadina, te astept. Sau vrei sa fac un colet? :))))
RăspundețiȘtergereBesos! :))
Adela, multumesc mult. Esti o draguta si te pup cu foc! :*
RăspundețiȘtergereMino, noaptea e pentru dormit nu pentru gandit la mancaruri care ingrasa. :)))
RăspundețiȘtergereFlory, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut si ca o vei face. Pup!
RăspundețiȘtergereDiamar, multumesc! Sa ai o zi frumoasa! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina! Nu e ideea mea, am vazut si eu la altii. :)) Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAlina, sa ai spor. Abia astept sa o vad si la tine. :*
RăspundețiȘtergere