Chifle cu susan si mac

duminică, 15 februarie 2009




Avem nevoie de:

60 ml apa
240 ml lapte
60 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1,5 lingurite sare
550 g faina
1 plic drojdie uscata

Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Aluatul trebuie tinut la dospit cat mai mult, sa fie chiflele pufoase. Eventual la rece. Eu l-am mai tinut vreo jumatate de ora dupa ce l-am scos din masina, eram in criza de timp, se apropia ora pranzului. :)

Am impartit aluatul in 12 parti, aproximativ egale, le-am rulat, apoi innodat si imbarligat si astfel mi-au iesit 12 chifle, mici, dragalase si pufoase, dupa ce le-am copt 25 de minute.



Inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu ou si am presarat seminte de susan si mac, din belsug.
Dupa ce le-am scos din cuptor, cat erau inca fierbinti le-am uns cu unt, pentru luciu.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Vreau si eu unaaaaaa sa o pap cu o canita cu lapte cald...

    RăspundețiȘtergere
  2. Yamiiiiiiiii,astea chiar ma dau gata,mai repede ca prajiturile,:))...iti fur si eu reteta Miha,se poate???...hihihih...nu ca ar fi prima,am de la tine foarte multe retete bune ,bune...felicitari pt chifle!!!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere