Tort cu ciocolata si mousse de mascarpone
Am incercat reteta Laurei A.Nu mi-a iesit nici pe departe ca al ei :)) dar la gust a fost bun. ;)
Pentru blat avem nevoie de:
100 g biscuiti
100 g nuci
60 g unt
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila.Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
200 g ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida
1 lingurita coniac
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata,nu se fierbe.
Batem f bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam din nou la rece,pana se intareste mouse-ul.
Pentru gelatina de mandarine avem nevoie de:
500 ml suc de mandarine
50 g zahar
1 plic de gelatina
200ml din cantitatea de suc se pun pe foc,impreuna cu zaharul si gelatina.Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit turnam acest amestec si dam din nou la rece,pana se intareste gelatina.
Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
50 g zahar
100 g ciocolata alba
3 lingurite gelatina
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata la baine-marine si cand e calduta adaugam gelatina.Uniformizam.
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone.Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Punem totul peste gelatina de mandarine intarita si dam la rece pana a doua zi.
Se orneaza dupa preferinta.
Miha,super arata feliuta asta,salivez,:))...am sa-l incerc si eu...zilele astea urmatoare...poate io place si sotului,:))...sa nu ma lupt numai eu cu ea,:))
RăspundețiȘtergerePupici!
Daca a mancat sotul meu care e un super mofturos...zic eu ca al tau papa fara probleme. :))
RăspundețiȘtergerearata yami de bine,si tot ce ie cu mascarpone place si mie:).Multumesc.Un weekend placut.
RăspundețiȘtergereVreau si eu o feliuta, bineinteles daca nu a papat cuscru' tot...
RăspundețiȘtergereCuscra,am papat tot,dar am facut alt tort,asa ca am ce trimite si la tine! Pup! :)
RăspundețiȘtergereMiha draga a iesit absolut divin si foarte foarte frumos tortul tau. Ma bubur tare mult ca v-a placut si cred ca mousseul de mascarpone a fost mult mai bun decat cel de quark care a fost un picut acrisor!!! Sa va fie de bine!!! Felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura!
RăspundețiȘtergereDa,a fost foarte bun,nu stiu daca mai bun decat cel cu quark,dar bun. ;)
Vreau si eu sa fac acest tort pentru ziua nepoticai mele care face 4 anisori pe 2 decembrie ,dar eu vreau sa-l fac cu gelatina de capsune ca ea mi-a dat comanda sa-i fac tort cu capsuni, ce zici de asa combinatie ,cred ca s-ar potrivi ?
RăspundețiȘtergereAnastasia, combinatia de capsuni si ciocolata e ideala. Nu e nimic rau, ba chiar foarte bun.
RăspundețiȘtergereEu in varianta cu fructe am facut:
1 prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/02/prajitura-cu-mouse-de-ciocolata-si.html
2. tort cu mousse de ciocolata alba si mure: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/09/tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si.html
Miha i-ti multumesc pentru raspuns :)pup...
RăspundețiȘtergerefoartbine arata dar la gust cred ca nu am cuvinte as dori samaninc zilnic asa ceva.
RăspundețiȘtergerebuna,savuros merge si cu blat,si ce diametru are?multumesc si felicitari.
RăspundețiȘtergereForma de tort e de 24 cm diametru.
RăspundețiȘtergere