Cuburi cu vanilie
Pentru blat avem nevoie de:
5 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
3 linguri sirop de zahar ars
3 linguri cacao
1 cana faina
1 lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat.
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Pentru sirop avem nevoie de:
100 g zahar
150 ml apa
Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
Pentru crema avem nevoie de:
100 g unt
1 budinca de vanilie
300 ml lapte
100 g zahar
Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit.
Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.
Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.
Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.
Pentru decor avem nevoie de:
200 ml frisca lichida
2 linguri de smantana
1 lingura de cacao
2 plicuri zahar vanilat
Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.
Frumoase cuburile tale Miha...si tare apetisante...blatul seamana cu cel de negresa...cum e prajitura?...dulce de te lesina?
RăspundețiȘtergereArata minunat cuburile aceastea...ce perfecte le-ai taiat.Le-as incerca saptamina asta,dar m-am pus tare pe dieta.O salvez,si-ti dau de stire cind o prestez..(cel mai exact probabil saptamana viitoare de pasti).Mersi...salvat.
RăspundețiȘtergereDeosebite cuburile tale Miha! Felicitari.
RăspundețiȘtergeremihaela,ce bine arata si ce perfect taiate!felicitari,trebuie ca's o bunatate!
RăspundețiȘtergereso delicous!
RăspundețiȘtergereMiha,ti-au iesit frumoase!Asa de perfect le-ai taiat.Felicitari! Iti transmit pupicei si la cat mai multe retete!
RăspundețiȘtergereDora,nu fu chiar asa de dulce. :)) In frisca n-am pus deloc zahar si gusturile s-au...compensat.
RăspundețiȘtergereTe pup si multumesc de aprecieri!
Paradis,abia te astept cu impresii! Ma bucur nespus ca ti-a placut! Pup!
RăspundețiȘtergereMarcela,multumesc! Pup!
RăspundețiȘtergereAlison,cutitul fu de vina! :)) Da,a fost buna pentru o improvizatie de moment! Pup!
RăspundețiȘtergereextraordinare aceste cuburi:P
RăspundețiȘtergerele am incercat si eu ieri si miau iesit foarte bune.
ai un blog super
la cat mai multe retete
Alinut, multumesc! :)
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine, daca ati papat cu pofta.
Bun venit in blogosfera.
Buna,
RăspundețiȘtergereAm incercat prajitura acesta si nu mi-a iesit blatul pufos ca al tau, poate nu am pus eu ce trebuia?
oricum foarte buna prajiturica.
Poate nu ai batut albusurile foarte bine?
RăspundețiȘtergereIn momentul in care pui deasupra galbenusurile amestecate cu ulei, acestea ar trebui sa ramana deasupra, daca spuma de albusuri are consistenta corecta.
Ma bucur totusi ca ti-a placut! :)
da foarte buna crema de vanilie, nu mai tin minte daca au ramas deasupra galbenusurile, oricum sa tin cont de asta ptr data viitoare caci cu siguranta o sa mai fac.
RăspundețiȘtergeremersi mult.
ai un blog foarte complex aici gasesti de toate si foarte bune, iti apreciez munca.
Multumesc! :)
RăspundețiȘtergere