Chiftelute picante de cartofi
* 5 cartofi
* 1 ceapa
* 5 catei usturoi
* 1 ou
* 50 g unt
* 2 linguri faina
* sare si piper
* patrunjel
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei.
Piureul obtinut se amesteca apoi cu ou, ceapa si usturoiul pisate, condimente, patrunjelul verde tocat si faina. Se va obtine o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelate cu mainile umezite sau pudrate bine cu faina. Daca mai e nevoie se mai poate adauga 1 lingura de faina.
Se formeaza chiftelutele si se prajesc in baie de ulei bine incins.
Se servesc calde.
Chiar daca s-au suparat si au facut cam multa galagie cand le-am pus in uleiul incins :)) eu le-am facut cu mainile umezite. Mi s-a parut mai usor.
Ce rumene si frumoase mai sunt.
RăspundețiȘtergerecu ce le mai putem servi ?
RăspundețiȘtergereCu o friptura la cuptor, o friptura in sos de rosii sau piept de pui la gratar.
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria draga! Pupici.
RăspundețiȘtergere