Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

luni, 23 martie 2009



Avem nevoie de:

4 pulpe de pui fara pielita
2 oua
1 pahar de bere
condimente dupa preferinta
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite



Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute.



Se adauga berea,apoi faina cate putin.

Pulpele se dau prin acest amestec.



Apoi se prajesc intr-o tigaie,cat sa se aureasca un pic crusta.



Se scot pe un prosop absorbant,apoi se pun intr-o tava unsa cu unt.Se dau la cuptor pana se rumenesc.



Pentru garnitura avem nevoie de:
tagliatelle
200 ml smantana
1 ceapa
2-3 catei usturoi
1 lingurita faina
200 ml supa de carne
50 g branza topita (sau cascaval)



Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata,se pun intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece.

Ceapa tocata se caleste in 2-3 linguri de ulei.Cand este gata se da deoparte de pe foc,se adauga lingurita de faina si se amesteca repede,sa nu se formeze cocoloase.



Cate putin se adauga supa de carne amestecata cu smantana si branza topita,se pune din nou pe foc si se mai dau cateva clocote.Cand este aproape gata,se adauga usturoiul tocat.

Cam asa arata sosul final,pe un "cuib" de tagliatelle. :)

Share This Post

3 comentarii:

  1. draga miha,delicioasa reteta!piticotilor le-a placut?

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca in sfirsit pot sa postez la tine,nu stiu care e cauza pt. care inainte nu puteam...

    RăspundețiȘtergere
  3. Alison,ma bucur mult ca ai reusit pana la urma. ;)

    Copilasii au papat doar carnea.Nici nu speram ca va fi totul perfect. :))

    RăspundețiȘtergere