Paine buburuza

joi, 24 septembrie 2009



Avem nevoie de:

450 g faina
1 ou
50 ml ulei
7 g drojdie
1 lingurita de zahar
1 si 1/2 lingurita de sare
150 ml pahar de lapte cald

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte cald.
Se amesteca apoi toate ingredientele,la masina de paine,pentru a obtine un aluat moale,dar consistent.



Daca e nevoie mai adaugati putina faina,dar nu mai mult de 50 g.

Lasam la crescut,dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata.

Formam o bila mare,una mai mica si 2 mici-mici.



Alaturam bila mare cu cea mica,formand corpul si capul buburuzei.Bila mare o taiem pe mijloc pentru a obtine aripile.



Lasam la crescut,la loc caldut,vreo 20-25 de minute.
Ungem cu galbenus de ou si decoram cu seminte de mac. Capul buburuzei il acoperim complet cu mac,iar corpul il punctam cu degetul inmuiat in albus de ou si apoi in mac.
Lipim si ochii buburuzei,cu albus de ou.



Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.



Chiar daca a iesit cu ochii cam bulbucati :))) a fost o incantare pentru copii.

Sursa

Share This Post

6 comentarii:

  1. Ce idee faina!! Tare frumoasa painica!!! Sunt convinsa ca e si buna ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpatica rau de tot piinica! O s-o fac si eu neaparat, poate chiar urmatoarea piine a mea o sa fie din asta! :-D

    RăspundețiȘtergere
  3. Petro,multumesc!

    Da, a fost buna. Moale si pufoasa...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Natalia,abia astept sa vad si buburuza ta.Sunt convinsa ca va fi muuult mai frumoasa. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super buburuza ! Cand ai timp treci pe la mine dupa un premiu ;)

    RăspundețiȘtergere