Tiramisu Ice Cake

duminică, 18 ianuarie 2009

Sursa



Avem nevoie de:

500 g mascarpone
115 g zahar pudra
6 linguri coniac
50 g ciocolata amaruie bucatele mici
150 ml frisca batuta usor
2 linguri cafea macinata
200 g piscoturi

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85 g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii.

Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.

Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi.

Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu