Branzoaice
2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
350 g branza de vaci
150 g zahar
2 oua
esenta de rom
Daca branza este moale se pune numai 1 ou sau se adauga 1-2 linguri amidon.
Branza se mixeaza cu blenderul vertical cu oua, zahar si esenta de rom pana devine ca o crema.
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. E posibil sa trebuiasca mai putina faina, in functie de tipul de faina, de gradul ei de absorbtie.
Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in bucati potrivite ca marime, de cca 70 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, apoi se cresteaza pe margini, ca si cum am face un X, doar ca nu intersectam liniile. Ufff... greu cu explicatiile... :))) Punem cate o lingura de branza in mijloc, apoi adunam "petalele", formand un soi de trandafir. :))
Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la crescut.
Un galbenus de ou il desfacem cu 2 linguri de lapte si ungem bine placintele cu o pensula. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar si se servesc ca atare, calde sau reci sau alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt, dimineata la micul dejun.
Ce mult imi plac,sunt delicioase!Pupici!
RăspundețiȘtergereUn desert sau un mic dejun delicios!
RăspundețiȘtergereImi place modul de impachetare.
O seara placuta.
Frumoasa taietura!retinut!Te pup si o seara buna!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase placintele. Numai ca eu tot nu-mi dau seama cum vin petalele.
RăspundețiȘtergereImi place cum ti-au iesit.Iar la gust cu siguranta delicioase.O seara cat mai placuta.
RăspundețiȘtergereSunt xcelente! Pup si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereDelicioase si pufoase! O bunatate!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe frumoase le-ai facut !! si bune rau .. pupici
RăspundețiȘtergereimpecabila prezentare si foarte bine explicat! o sa incerc si eu dar nu prea am curaj... nu stiu de ce aluaturile ma cam sperie mai repede pa apuc de un tort :). un salut, mihaela!
RăspundețiȘtergereYumm, yumm, Miha!Tare pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergeredelicioase cred , iar dimineata langa o cana de lapte sunt nemaipomenite!!!
RăspundețiȘtergereÎmi plac mult, si arata fantastic! Ca de altfel tot ce faci! :*
RăspundețiȘtergereCoscodina mai esti tu , Miha draga ... auzi ,, un soi de trandafir" hihihi
RăspundețiȘtergereAm pastrat-o la favorite , sper sa-mi fac si curaj ptr a o pune-n practica , biensure , la masina de paine
Diana te imbratiseaza cu drag !
Foarte fain le-ai impachetat. Cred ca au fost si gustoase.
RăspundețiȘtergeremai ai? ca vin si eu acu....
RăspundețiȘtergereFlory, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereGratiela, si mie mi-a placut de cum l-am vazut la Lory. ;) Chiar ies niste placinte frumusele.
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! Nu-i asa ca faci si tu? ;) Pup!
RăspundețiȘtergereCristina, nu stiu cum sa fac sa explic mai bine. Nu e greu de facut, cat e de explicat. :))) Intinzi aluatul, apoi il crestezi pe margini (vezi poze). Pe mijloc, se pune o lingura de umplutura, apoi fiecare bucata de aluat se ridica peste gramajoara de branza. Cam cum faci tu florile alea superbe pentru torturi. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Haplea! Zi frumoasa iti doresc! Si cu spor! ;)
RăspundețiȘtergereZi frumoasa Adela. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta! Pup!
RăspundețiȘtergerePupici Antonina, multumesc!
RăspundețiȘtergereMihaela, nici eu nu-s tare prietena cu aluaturile, dar copiilor le plac, asa ca...ma conformez, ca vreau sa u ca nu vreau... :)))
RăspundețiȘtergereMultumesc! :*
Minoki, pune masina de paine la treaba. Si sa-mi trimiti si mie una cand faci. :))
RăspundețiȘtergereAsa e, Pisicuto...ai dreptate! ;) Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya, ma flatezi. Pup!
RăspundețiȘtergereDiana, asa-i ca-s coscodina? :)))) Si ma mai fac! :))))
RăspundețiȘtergerePupici si ma bucur ca te pun la treaba. :)))))
Multumesc Raluca! Pup!
RăspundețiȘtergereAlice, te astept! :*
RăspundețiȘtergereFoarte misto trandafirul :)
RăspundețiȘtergereMihaelaaaaaaaa (am strigat prea tare?!)vreau si euuuuuu!!!:)))
RăspundețiȘtergereArata de poveste ;)
RăspundețiȘtergerenu am inteles prea bine cum se aduna petalele alea
RăspundețiȘtergereQuelle jolie gourmandise
RăspundețiȘtergereJe te souhaite une belle nuit
Valérie.
Miha, ce norocos e puiutul tau drag:D!
RăspundețiȘtergereArata super branzoaicele tale! Ce sa mai, deja le-am trecut pe listuta:D.
Foarte bune branzoaicele astea. Sotul meu a fost incantat (in principal de gustul lor),iar eu de aspect. Desi nu credeam, mi-au iesit foarte frumoase. Nu imi placea sa fac "poale in brau" clasice pentru ca la copt nu ramaneau frumusele,dar asa.... o sa fac mai des. Multumim de reteta.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Alina, ma bucur tare mult ca ai facut aceste placinte. Sunt de acord cu sotul tau...sunt foarte bune. :)) dar sunt de acord si cu tine, ca sunt tare frumusele. :))
RăspundețiȘtergerePupici si te mai astept!
Iulia, sper ca puiul sa constientizeze asta intr-o zi. Acum e inca prea mic sa am pretentii. :)))
RăspundețiȘtergerePupici!
Mersi beaucoup Valerie! Bisous!
RăspundețiȘtergereAnonim, imi cer mii de scuze ca am ajuns atat de tarziu aici. Sper ca te-ai lamurit pana la urma cum vin petalele alea. Ii explicasem Cristinei intr-un cometariu mai sus.
RăspundețiȘtergereDaca mai ai nelamuriri scrie-mi, PROMIT sa raspund repede. :* :* :*
Amous draga mea, multumesc tare mult. Esti o draguta! :*
RăspundețiȘtergereUfff...Azizule drag...se pare ca trebuia sa strigi si mai tare. :))) Ca n-am auzit si uite cat de tarziu am ajuns aici. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Iulian! :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata. Imi trezeste amintiri de cand eram copil.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru site si pentru retetele pe care le impartasesti cu noi.
Multumesc si eu! :*
RăspundețiȘtergeresa sti ca le-am incercat si eu iar trandafirii mi-au iesit la precizie :) le-au placut la toti...pe langa ca arata exceptional sunt si mortal de gustoase:) chiar azi vreau sa mai fac o portie...nu ma pot rabda pt ca sunt super bune:))) mersi ca ai postat aceasta minunata reteta....Deci fetelor merita sa incercati...pt mine e reteta preferata de branzoici:) sa aveti o zi faina:)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult de aprecieri si ma bucur tare mult ca v-au placut!
RăspundețiȘtergere:* :*