Chec de post
Pentru astazi m-am gandit sa fac acest chec de post, un chec foarte bun si aromat. Prajiturile de post, trebuie sa recunosc, nu sunt punctul meu forte, dar promit sa evoluez. :))
Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt
2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de zmeura
3 linguri nuca de cocos
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.
Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
Bun tare pentru post... cred ca o reteta de genul asta are si vecina mamei mele. Adica probata, si checul este delicios.
RăspundețiȘtergereCe forma misto ai!
RăspundețiȘtergereE o reteta dulce perfecta pentru post!
Multumesc Cristina. :*
RăspundețiȘtergereChiar a fost bun, avand in vedere ca nu contine oua, lapte...
Multumesc Alina! :*
RăspundețiȘtergereArata foarte binee!!!Cred ca o sa l incerc si eu.Multam de reteta si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereZi frumoasa si tie Elena Cristina. :*
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca ti-a placut checul.
Super gustos! iau si eu o felie!
RăspundețiȘtergereArata tare bine!! Acu fac si eu o prajitura cu lamaie si fructe de padure tot de post, pana e gata servesc de la tine o felie de chec, deja salivez!!!
RăspundețiȘtergereÎntotdeauna am crezut ca deserturile de post nu au nici un gust..
RăspundețiȘtergereEi bine, dupa ce am vazut reteta ta nu mai cred asta..Foarte fain !!!
Ce cake marbré est sublime!
RăspundețiȘtergereGustos!!
RăspundețiȘtergereC idee buna..pentru zilele de post..o sa il incerc si eu su siguranta zilele acestea..
RăspundețiȘtergereatat de pufos..si totusi de post
Felicitari:*
Super bine arata!Cred ca e si tare bun,imi place!
RăspundețiȘtergereBuna Miha! Sa fiu sincera nu fac post cam demultisor :( Da checul tau pare gustos si simplu de facut, bun pentru o " dieta " :) Te urmeresc mereu cu placere;) Mai treci cind vreai pe la mine :*
RăspundețiȘtergereMai da ce misto arata!! Bun rau! pup
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie foarte bun ,arata superb, am descoperit din intamplare blogul tau , felicitari foarte frumos, poate ne putem schimba retete?..
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea! Te rog, serveste :)
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc! Sper ca ai servit, ca azi vin eu la tine sa ma servesc. :))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Alex. :*
RăspundețiȘtergereMerci beaucoup Beth! :*
RăspundețiȘtergereAsa este Rocsy! ;) Multumesc!
RăspundețiȘtergereDannutsa, multumesc!
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa si tie la fel de mult. :*
Multumesc Miuta, ma bucur ca-ti place. :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Vica, te pup.
RăspundețiȘtergereSa stii ca te vizitez, asa cum vizitez majoritatea blogurilor culinare preferate, dar nu am timp intotdeauna sa las cate ceva scris. Admir si plec mai departe. Mea culpa pentru asta. :)
Pup Anto, multumesc!
RăspundețiȘtergereDeliziosericette, multumesc. Si ma bucur ca-ti place blogul meu.
RăspundețiȘtergereCe inseamna sa "facem schimb de retete"? :)
mie imi plac toate retetele tale asa ca imi ramane sa aleg una, am si eu un blog, poate iti place vreo reteta
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereAm notat-o!
Pupici!
Arata super si cred ca este grozav,asa ca il voi " testa "sigur! Felicitari !
RăspundețiȘtergeref fain ti-a iesit, arata ca un chec cu oua la textura. Nici nu stiam ca se poate face fara oua!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata ! :)
RăspundețiȘtergereCum stii tu sa le aranjezi pe toate atat de frumos,ca mananci tot din farfurie;bravo si te pup!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata checul!Noi suntem mari devoratori de checuri!
RăspundețiȘtergereMinunat arata si tare buun!Pup!
RăspundețiȘtergereMi ha l-am pus pe lista!Thanks!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata checul tau, il fac si eu in acest post! Pupici
RăspundețiȘtergereCat de bine poate sa arate!....
RăspundețiȘtergeree super bun si usor de facut
RăspundețiȘtergereMultumesc! :* :* :*
RăspundețiȘtergerefoarte bun...o sa-l incerc cat de curand.
RăspundețiȘtergereE grozav checul asta, Miha! L-am facut azi si e delicios... Multumesc pt reteta. >:D<
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca va place! :)
Mersi!
RăspundețiȘtergereCu placere! :)
RăspundețiȘtergerel-am incercat si a iesit fff bun. multumim de reteta :)
RăspundețiȘtergereSa papati cu placere Monica! Ma bucur ca va place! :)
RăspundețiȘtergereL-am incercat si eu in post si a fost tare bun. Plus ca mi-am impresionat si soacra.. :)
RăspundețiȘtergereEheee...asta nu poate fi decat de bine! :)))
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut!
Foarte bun mi-a iesit, toti cei care gustat s-au declarat multumiti. Tine-o tot asa!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Ma bucur tare mult ca v-a placut!
RăspundețiȘtergereAm si eu acum la cuptor unul pregătit în același stil! Nu am avut dulceață dar am pus câteva stafide în partea albă și pe lângă cacao am pus și un praf de scorțișoară. Abia aștept să văd ce iese! Mulțumim!
RăspundețiȘtergereFoarte buna si varianta ta, Georgiana! Din pacate, alor mei nu le plac stafidele, dar cu scortisoara as incerca si eu. ;)
RăspundețiȘtergereAcum am intrat să mă uit din nou peste rețetă că vreau să fac iar. A ieșit foarte bun! :-) Aroma de scorțișoară se simțea foarte plăcut! Voi micșora în schimb cantitatea de zahăr :-). Mulțumesc încă o dată!
RăspundețiȘtergeree buna reteta dar ai uitat sa zici de praful de copt...oricum am facuto si eu si a iesit foarte bun...ms
RăspundețiȘtergere