Crap in crusta aromata la cuptor

duminică, 12 aprilie 2009






Avem nevoie de:

4 portii de crap
1/2 lamaie
5 linguri pesmet
3 catei usturoi
tarhon
sare
piper
ulei de masline


Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider in jur de 1 ora.



In acest timp pregatim amestecul aromat pentru crusta.Usturoiul si pesmetul se dau la blender.
Pestele se scoate din frigider si se tavaleste prin acest amestec, presand usor cu mana ca sa adere mai bine.



Se aseaza feliile de peste intr-o tava.



Dupa care se dau la cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.



Se serveste cu garnitura de cartofi condimentati la cuptor


Sursa: Laura Laurentiu

Share This Post

3 comentarii:

  1. Asta este pentru sotul meu. E innebunit dupa peste. Ii gatesc aceasta reteta cat de curand, eu o sa fiu fericita ca el va manca ceva deosebit, iar el o sa-i multumeasca Celui de Sus ca exista bloguri cu astfel de retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Geanina,eu am facut doar 4 bucati de peste,in ideea ca vom avea fiecare cate o bucata.Dar eu si sotul am mancat doar cartofii,carnita au papat-o copilasii.Au devorat tot,le-a placut tare tare! ;)
    Eu si sotul doar ne-am lins degetele! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. http://rizzabucatarul.blogspot.com/

    super reteta!!!

    RăspundețiȘtergere