Strudel cu mere
Avem nevoie de:
400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.
Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.
Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.
Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.
Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar
Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.
Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.
Miha, ce fain arata, mi s-a facut o pofta...vreau si eu...plizzz!
RăspundețiȘtergereOo, ce impletitura frumoasa i-ai tras!
RăspundețiȘtergereMiha, crezi ca daca ma grabesc mai prind o bucatica. Aduc eu inghetata de vanilie sa punem alaturi :)
RăspundețiȘtergereWow. ce bine arata. Poti sa-mi impachetezi si mie o bucatica? :)) sa mananc la noapte pe drum :))) Te pup
RăspundețiȘtergereMihaela,daca te grabesti pun o bucatica deoparte. :)) Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Natalia! :)
RăspundețiȘtergereMmmm...Sabina...inghetata zici? Cand vii? :))
RăspundețiȘtergereMiki,desigur ca pun o bucatica si pentru tine! :))
RăspundețiȘtergereDrum bun iti doresc si sa ne auzim cu bine in Ro! Pup!
ce frumoasa impletitura,ai minute fermecate!
RăspundețiȘtergereOooo...multumesc Alison,draga mea! Esti o draguta! Te pup!
RăspundețiȘtergereimi place mult impletitura asta la strudel, arata foarte bine. frumos tare blogul asta.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Oana draga.
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca-ti place aici la mine. :) Te astept oricand cu drag!