Pui cu scortisoara

luni, 22 martie 2010



* 4 pulpe de pui dezosate
* 1 lingura ulei de masline
* 1 lingura unt
* 1 ceapa
* 4 catei usturoi
* 1 ardei capia
* 1 lingurita ghimbir
* 1 lingurita scortisoara
* 1 cartof
* 240 ml suc de rosii
* 100 ml vin alb
* 50 g cascaval
* sare si piper
* patrunjel

Intr-o tigaie incingem uleiul si untul. Adaugam pulpele de pui taiate fasii si cartoful cubulete.



Cand incep sa se rumeneasca adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ardeiul cubulete, ghimbirul, scortisoara.

Omogenizam si turnam deasupra sucul de rosii si vinul. Acoperim cu un capac si lasam la fiert, pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

Potrivim gustul de sare si piper.

Punem totul intr-un vas termorezistent, presaram cu cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.



In momentul servirii se presara cu patrunjel.

Share This Post

4 comentarii:

  1. Miha, nu e asta cumva reteta aia unde ai pus scortisoara din greseala? :p :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))
    Nuuu, acum a fost cu intentie! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant, nu am mancat pui cu scortisoara, nici nu-mi inchipui cum este. Merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ghiocel, daca sunteti deschisi catre gusturi noi, merita incercat. Daca ai mei, care sunt mofturosi notorii au mancat, inseamna ca e bunicel, daca nu chiar bun. :))

    RăspundețiȘtergere