Ardei umpluti cu ciuperci

joi, 16 septembrie 2010


* 4 ardei grasi
* 300 g ciuperci
* 1/2 piept de pui
* 1 ceapa mare
* 1 cescuta orez
* 1 ou
* 50 g mozzarella
* sare si piper
* cimbru
* patrunjel verde


Ardeii se spala, se taie in 2 pe lungime si se curata de cotoare.

Ciupercile spalate si curatate se toaca marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa in cateva linguri cu ulei de masline. Cand a scazut zeama lasata de ciuperci se adauga pieptul de pui tocat si amestecand energic se omogenizeaza compozitia. Se adauga putina apa si orezul si se mai dau cateva clocote. Se lasa la racit. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper.

In compozitia racita se pune patrunjelul tocat marunt si oul. Se omogenizeaza.

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.


Se pun in vasul roman tinut in prealabil in apa rece. Se presara cu cimbru si mozzarella. Se adauga o cana cu apa si se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora.

Se servesc calzi, cu smantana.

Share This Post

Un comentariu:

  1. Sigur au fost foarte buni...
    trebuie sa fac si eu ca sa mai variez meniul... se pot face si cu ardei rosii grasi???
    Te pupic dulce ...

    RăspundețiȘtergere