Salam de biscuiti cu ciocolata
* 300 g biscuiti obisnuiti
* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g cacao
* 100 g zahar
* 150 g unt
* 80 ml lapte
* 100 g nuca
* 50 ml lichior de migdale
Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.
Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.
Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.
Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.
Pornind de la cevabun am adaptat si am ajuns la ceva si mai bun. Na, ma laud si eu...:))
It looks great, and sounds like is pretty easy to make, that is MY kind of recipe lol.
RăspundețiȘtergereHave a great day!
Priscilla
Fantastico. Saludos
RăspundețiȘtergereIm palce foarte tare, si eu multe ori fac salam de biscuiti
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult reteta ca e lejera, superb arata ca toate deserturile tale !
RăspundețiȘtergere