Rulada cu crema de ciocolata cu menta

joi, 21 octombrie 2010


* Pentru rulada:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 4 linguri faina
* 2 linguri ulei
* 2 linguri Nesquik
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam bine cu cele 2 linguri de ulei si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si Nesquik-ul. Se omogenizeaza, amestecand usor.

Aluatul se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se desprinda usor de pe margini, in jur de 15 minute.

* Pentru crema:

* 100 g ciocolata cu crema de menta
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic sau pe baine marine. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoprate de pe foc si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se raceste complet si incepe sa se intareasca.

* Pentru decor:

* 100 ml frisca lichida batuta

Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza cu atentie. Se lasa cateva minute, pana se racoreste putin. Se desfasoara, se unge cu crema in strat uniform si se ruleaza din nou. Se pune pe un platou si se da la frigider, pentru cel putin 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

Share This Post

Un comentariu: