Tort cu budinca de caramel si ciocolata
Din pacate nici pentru acest tort nu am poza cu sectiunea. Daaa...poate data viitoare. :))
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 plic budinca de caramel Dr Oetcher
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.
Blatul se pune pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
1200 ml lapte
12 linguri zahar
75 g amidon
100 g unt
100 g ciocolata amaruie
Am triplat cantitatile de la budinca de caramel ce-am facut-o cu ceva vreme in urma.
Zaharul se caramelizeaza, pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.
Amidonul il "desfacem" cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Impartim crema in jumatate. In una din parti incorporam untul, iar in cealalta ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam la racit.
Blatul racit il taiem in 3. Pe unul din blaturi punem crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, crema de caramel si cel de-al treilea blat.
Pentru ornat am folosit:
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar
2 plicuri intaritor
1 lingura cafea solubila fina (ness)
50 g ciocolata amaruie
Smantana rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si intaritorul si mixam pana se intareste bine. La sfarsit incorporam ness-ul, amestecand usor cu o lingura.
Eu am vrut neaparat sa fac modelul lui Gabi, dar voi puteti orna cum doriti. Si pentru ca spiralele alea sa iasa foarte bine, va sugerez sa folositi frisca vegetala.
Tare frumos!~
RăspundețiȘtergereAi spus caramel?Tare bun tre sa fi fost dar daca e dus demult...:)
RăspundețiȘtergereCe bun trebuie sa fie daca e caramelat...iar combinatia frisca,ness si caramel e dementiala....Prezentarea e extraordinara!
RăspundețiȘtergereIti doresc un weekend placut si plin de soare!Pupici!!!
Foarte frumos ornat! Un final destul de fericit, daca s-ar putea gusta din poze finalul ar fi extraordinar :) Salutari!
RăspundețiȘtergereArata superb, gustul sunt sigura ca e demential.
RăspundețiȘtergerePupici la pitici.
Foarte frumos!
RăspundețiȘtergereO combinatie delicioasa si pe placul meu.Minunat arata.
RăspundețiȘtergereAsa cum este la tine noiembrie asa este la mine aprilie............plin de evenimente.
Pup si seara minunata!
ce fainuc este! bravo Miha! LA mult ani celor sarbatoriti luna asta!
RăspundețiȘtergereCe deliciu!!!O combinatie pe gustul meu!Pup!
RăspundețiȘtergereMinunat, pup!
RăspundețiȘtergerefata mamii,arata grozav ! asa ca nu-ti mai fa probleme cu sectiunea,ca daca citesti reteta te lamuresti .
RăspundețiȘtergeredeja stii ca salivam,nu?arata super!pupicei
RăspundețiȘtergereYumm, yumm!!!!!!!
RăspundețiȘtergereCaramel????? pai sunt prezenta clar!! o feliuta si pentru mine te rog!!
RăspundețiȘtergereInca o reteta ce ne incanta simturile. Felitari si multumim.
RăspundețiȘtergereFunland UNIREA si BEAUTYROOM te invita sa participi la campionatul de biliard al blogerilor. Vezi detaliile de inscriere aici:
RăspundețiȘtergerehttp://www.beautyroom.ro/articole/timp-liber/funland-campionat-de-biliard-pentru-blogeri_51
Hai sa ne distram!
ce fain arata si tortul asta !nici nu vrau sa ma gandsc :caramel,frisca ,ciocolata !
RăspundețiȘtergereE un tort reusit! Cel putin estetic... Ca sa vad cum e cu gustul ar trebui sa fac si eu unul, nu? Mai ales ca se apropie ziua mea :)
RăspundețiȘtergeredelitios Miha ! Tu faci pozele ? Sint super ;)
RăspundețiȘtergerede abia astept sa il incerc
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabi! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! Daaaa...fuse si se duse... :)))
RăspundețiȘtergereMultumesc Petro! O saptamana frumoasa iti doresc! Pup!
RăspundețiȘtergereSalutari Marius! Multumesc tare mult de aprecieri!
RăspundețiȘtergerePupici si de la noi Micule. Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Raluca! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria! Pup!
RăspundețiȘtergerePana la urma e bine si multumim lui Dumnezeu ca sunt evenimente fericite. ;)
Multumesc Ophelia in numele sarbatoritelor! :*
RăspundețiȘtergerePupici Licuta. Ma bucur ca-ti place! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy draga mea! De asta te iubesc eu pe tine, ca esti atat de draguta! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah! Pupici si de la noi! :*
RăspundețiȘtergereDaaa...Minoki....yumm yumm... :))
RăspundețiȘtergereAntonina, la cat imi esti de draga pun 2 felii deoparte pentru tine. :)) Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dan si Ionela! Va imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andrada! Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani in avans! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Vica! Da, pozele sunt facute de mine. :)
RăspundețiȘtergereClementa, ma bucur ca ti-a placut acest tort si ca-l vei incerca. Pupici!
RăspundețiȘtergerebuna doamna!Cum se fac fulgii aceia de ciocolata?
RăspundețiȘtergereBuna Raluca.
RăspundețiȘtergereFulgii aceia de ciocolata sunt o incercare nereusita de a face niste onduleuri mari de ciocolata. :))
Topesti ciocolata cu putin ulei, apoi o intinzi pe o suprafata plana de inox, in strat foarte subtire. Dai la congelator foarte putin, cat sa se intareasca, dar nu mult, caci se intareste si devine casanta.
Iei apoi o spatula si razui fasii din ciocolata, dintr-un capat in celalalt.
Ai aici un filmulet cu ceea ce incerc eu sa-ti explic si nu-mi prea reuseste. :))))
http://www.sprinklebakes.com/2011/03/peanut-butter-cup-chocolate-cake.html