Chec din albusuri (2)

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Am mai incercat acest chec si in alta varianta. Atunci cand veti aduna mai multe albusuri la congelator ( cu siguranta veti incerca, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, ceva retete de prajituri la care nu veti folosi albusul) aceste retete sunt salvatoare. ;)


300 g albus
200 g zahar
100 g unt
125 g iaurt Cremosso
~300 g faina
esenta de vanilie
1 praf de copt
30 g cacao


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu miscari de jos in sus se incorporeaza in compozitie.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Printr-o sita fina cernem cacaoa deasupra, formand un strat pufos de cacao. Turnam usor restul compizitiei si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Se lasa la racit apoi se feliaza.

O reteta de chec foarte usor de facut, potrivit dimineata langa un pahar de lapte sau o cana imensa :)) de cafea. ;)

Share This Post

7 comentarii:

  1. Aaaah, de departe checul meu preferat! Mi-l facea bunica, fin, gustos...

    RăspundețiȘtergere
  2. tareee bun cred ca e, miha! nu am incercat varianta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Que pinta tiene el bizcocho, se ve realmente magnifico.

    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  4. urmaresc de ceva vreme blogul tau si sunt foarte incantata de ce am gasit aici...retetele sunt foarte interesante...pe unele le-am si incercat :)
    imi place mult sa gatesc insa cel mai mult imi place sa pregatesc dulciuri iar blogul este o pretioasa sursa de inpiratie pentru mine...mersi:)

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu urmaresc blogul..ba chiar cand as face ceva de papa..vin direct aici....din pacate checul asta nu l-amgasit la timp..si am facut un altul care acum e la cuptor...nu stiu ce va iesi!

    RăspundețiȘtergere