Prajitura cu ciocolata si nuca
Eu am facut-o cu margarina, dar desigur ca se poate inlocui cu unt, pentru cine doreste. :)
Pentru blat:
5 albusuri
100 g zahar
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
100 g nuca macinata
2 linguri cacao
Pentru crema:
5 galbenusuri
150 g zahar
3 linguri cacao
125 g margarina sau unt
50 g ciocolata amaruie
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
25 g margarina sau unt
50 ml frisca lichida
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.
Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.
Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.
Punem crema intre foi
si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.
Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.
Deliciosos. Saludos
RăspundețiȘtergereSooooo very yummyyyy!!! De incercat neaparat! Blogul tau ma ispiteste intr-un grav mod. :)) Pupicei !
RăspundețiȘtergereFoarte gustos
RăspundețiȘtergereFelicitari pt toate retetele.Esti o gospodina clasa 1 si marca LUX :)
RăspundețiȘtergereFelicitari!!... Arata ca de obicei!!... :) Delicios!!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!!...
O stafeta a prieteniei te asteapta la mine pe blog
m-am apucat sa o fac acum si mi-am dat seama ca ati omis sa precizati la cate grade in cuptor si pentru cat timp, cum nu mai pot da inapoi o voi prepara la 180 grade, doamne ajuta.....
RăspundețiȘtergereE foarte bine la 180 de grade. :)
RăspundețiȘtergereEu am cuptor pe gaz si marea majoritate a prajiturilor le coc la foc mediu, ceea ce inseamna 180-190 de grade.
Voi completa si in reteta. Multumesc!
Multumesc tuturor de aprecieri! Va imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergere