Tort Cupidon
* Pentru blat:
* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.
Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.
Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.
* Pentru crema de lapte:
* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt
Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
* Pentru crema de ciocolata:
* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida
Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.
* Pentru sirop:
* 100 g zahar
* 100 ml apa
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.
* Pentru ornat:
* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie
Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.
Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))
Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.
Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.
Iubiti-va mult! :)
Iaka, si eu stateam si te asteptam sa apari pe mess, sa te intreb de tort! :)) Si cind colo, l-ai si postat! Ce frumuseste ti-a iesit! Vad ca ai adaptat mai mult, eu am respectat cu strictete reteta :))) Oricum cred ca e demential la gust, abia astept sa-l taiem miine!
RăspundețiȘtergereComplimente Miha pentru tort si pentru tot!
RăspundețiȘtergereHappy Valentine's day! XO
Fuarte frumos!
RăspundețiȘtergereEsti o artista!
Si esti foarte norocoasa daca nu ai probleme cu kg.
Te pup.
Iti doresc din inima, un Sf.Valentin plin de iubire ! Happy Valentine's Day !
RăspundețiȘtergereMmmmmmm ... mie imi place cum arata blatul cu umplutura, fara glazura. Cred ca ar iesi o prajitura delicioasa!
RăspundețiȘtergereYummy-yummy!
RăspundețiȘtergereHappy Valentine`s Day!
Buna ziua,
RăspundețiȘtergereAi un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
http://reteteculinare.me
Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,
O zi buna!
Claudia Morar
foarte frumos tortul....felicitari pentru opera de arta...:) sa va iubiti mult.Happy Valentine`s Day!
RăspundețiȘtergerepe blogul meu te asteapta niste premii....succes la bucatarit
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru tortuletele inimioare. O zi frumoasa de Valentine's Day. Sanda
RăspundețiȘtergeretare frumos si interesanta idee:)
RăspundețiȘtergerekinderul pinguin e bun la orice ocazie, zi de nastere, sf valentin :) adevarul e ca e delicios , as tot manca
Miha iti doresc un happy valentin day !!!si iubitiva muuult :) te mai astept pe la mine :)
RăspundețiȘtergeresi ai facut un tort ff frumos si delicios
Sper sa fii avut o zi cel putin pe masura minunatului tort pe care l-ai facut!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos,de nota 10! Felicitari!
RăspundețiȘtergeretes cœurs sont sublimes
RăspundețiȘtergerejoyeuse st Valentin
bonne soirée
imi place grozav "complexul" tau de torturi
RăspundețiȘtergereMiha felicitari,arata superb tortuletele tale,cred ca sunt si delicioase!
RăspundețiȘtergereBuna seara tuturor! Eu sunt Minoki, prietena Mihaelei si degustatoarea aproape tuturor bunatatilor postate de ea pe acest blog.Va spun cu mana pe inima ca toate sunt facute cu pasiune si foarte gustoase. Bravo Miha ! Ma mandresc cu tine !!!
RăspundețiȘtergeretortul arata foarte bine cred ca este si foarte gustos,nu?
RăspundețiȘtergerevalentine's n-am sarbatorit dar asta nu ma opreste sa urez celor care au sarbatorit si in sspecial tie happy valentine's day
Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!
RăspundețiȘtergereAici am vazut si mai bine etapele creatiei :) Excelent arata felicitari inca o data , este nemaipomenit !
RăspundețiȘtergereNo asta numesc eu dovada ca dragostea trece prin stomac :D ! Sanatate!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
RăspundețiȘtergere