Prajitura cu trufe de ciocolata
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
200 g trufe de ciocolata (cu portocale)
200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
Punem trufele de ciocolata intr-un vas, turnam frisca deasupra si punem vasul la foc mic.
Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
Ciocolata o topim impreuna cu laptele intr-un vas la foc mic pe aragaza sau la microunde, cum va este mai usor.
Pe unul din blaturi punem crema de ciocolata, nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata si portionam.
Minunat
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata! Ciocolatoasa pana la ultima farama. :)
RăspundețiȘtergereDoaneeeeeeeee, Miha da cum artaaaaaa, salivez in sec de numa numa.E minunata !
RăspundețiȘtergereArata extraordinar! Bravo :D
RăspundețiȘtergereBuna Miha! Arata super buna si ciocolatoasa prajiturica ta. Pupici si o saptamana superba iti doresc!
RăspundețiȘtergereacabo de conocer tu blog y tienes unas recetas impresionantes, me quedo por aqui de seguidora un beso desde Ponferrada
RăspundețiȘtergerevezi cum se prelinge glazura...asa salivez si eu! super faina!
RăspundețiȘtergereai fost rugata sa dai explicatii pt masuratori si ai facut-o,ai fost rugata sa dai explicatii despre smantana pe care o folosesti si de atunci o precizezi in fiecare reteta de praji pe care o faci,deasemenea,ai fost rugata sa faci poze cu etapele fiecarei retete si deasemenea o faci ( asta e un punct in plus pt tine pt ca faci niste poze pe care imi vine sa le mananc)si in cele din urma si cel mai important,faci niste retete senzationale simple si la indemana fiecaruia dar senzationale!tot ce prepar de la tine imi iese...........mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! ESTI MINUNATA! iti multumesc pt tot! cu respect o alta Miha!
RăspundețiȘtergerefoarte frumoasa...numai privind-o ma ingras!
RăspundețiȘtergerecu trufe de ciocolata??? cum saracie sa nu fie buna ,e si foarte aspectoasa,mersi o salvez,ai un blog incarcat de bunatati
RăspundețiȘtergereMultumesc, multumesc frumos, atat cat de frumos se poate multumi :))
RăspundețiȘtergereMiha, trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii pana am ajuns sa termin de citit mesajul tau. :))) Multumesc, ma voi stradui mereu sa fiu la nivelul asteptarilor. :)