Tort cu nuca si ciocolata
Multumesc mult organizatorilor, multumesc mult si voua tuturor celor ce ati fost alaturi de mine in acest concurs, reusind astfel sa ocup un onorabil loc 3 si sa castig un food-procesor Kitchen Aid.
Tortul ce vi-l dedic astazi s-a vrut initial a fi "Tort Amandina", dar pana la urma (asa cum stiti deja ca mi-e stilul :)) ) m-am razgandit si modificat pe parcurs.
Blat:
8 oua
200 g zahar
4 linguri ulei
8 linguri faina
4 linguri cacao
100 g nuca macinata
1 praf de copt
esenta de rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.
Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.
Crema:
400 g unt
120 g ciocolata amaruie
4 linguri cacao
200 g zahar
100 g nuca macinata
esenta de rom
Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.
Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.
Sirop:
150 ml apa
100 g zahar
2 linguri coniac
Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Din toata cantitatea de crema se pun deoparte cateva linguri ce le vom folosi la decor. Restul se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu moate de crema si carlionti de ciocolata.
felicitari miha!!!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiu !!!
RăspundețiȘtergerefelicitari si frumos tort!
RăspundețiȘtergerealtceva ce mai vrei?:)))
poop=)))
Minunat
RăspundețiȘtergereIti doresc si eu o primavara cu mult soare, cu sanatate si bucurii!!!
RăspundețiȘtergeretortul arata de nota11!
Miha,felicitari!Sa-l folosesti cu spor!
RăspundețiȘtergereAm servit o feliuta de tort!te pup!
felicitari pentru premiu
RăspundețiȘtergerefelicitari!!!!
RăspundețiȘtergereEres la reina de las tartas, que pasada de tarta, se ve realmente magnifica.
RăspundețiȘtergereSaludos
Miha, felicitari, sa il folosesti cu placere! Iar in torturi, ce sa zic, esti specialista! :)
RăspundețiȘtergereBravo, Miha. Dragut concursul, nu? :) Te pup.
RăspundețiȘtergereFelicitări Miha! Iată că Primăvara ţi-a adus un mărţişor de mare ajutor. Să-l foloseşti cu spor!
RăspundețiȘtergeresuperb tortul si felicitari pt premiu
RăspundețiȘtergereFelicitari Miha!!!!
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe concursuri castigate.
Felicitari, sa-l folosesti cu spor!!!
RăspundețiȘtergereTortul super, super! Pupici
Felicitarile mele.Tortul e superb arata trasnet.Felicitari inca o data spor la bucatarit in continuare
RăspundețiȘtergeresuper tortul!felicitari pentru premiu,al meriti din plin!pupici!
RăspundețiȘtergereFelicitari atat pentru premiu cat si pentru tort care este foarte elegant,iar pentru premiu ti l-ai meritat pe deplin !
RăspundețiȘtergerebravo
RăspundețiȘtergerevaiiii ce superrrrrrrr !!! pupici din bv !
RăspundețiȘtergereImi plac retetele tale,si ma inspira.In privinta premiului,ma bucur pentru tine desi sincer meritai un loc mai bun.
RăspundețiȘtergereFelicitari pt premiu
RăspundețiȘtergereSuntem pe faza si te votam si pe mai departe la alte concursuri
Felicitari Miha......!
RăspundețiȘtergereFELICITARI , Miha ! Si totusi mi se pare cam putin ,,ONORANTUL" , ptr tot ce faci tu ...
RăspundețiȘtergerePrezenta postare este BES-TI-A-LAAAAAAAAA !!!
superb - isssimo! ca de obicei
RăspundețiȘtergerefelicitari,miha! ( cred ca meritai mai mult dar gusturile nu se discuta) am o intrebare intrebatoare ca de obicei: cum e tortul de ciocolata( acela patrat care l-ai facut pt aniversarea sotului tau mai exact cu crema de ciocolata si mascarpone)e bun tare? cu drag, mihaela!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult tuturor pentru urari si aprecieri. :* :*
RăspundețiȘtergereMihaela, tortul acela e foarte bun. Si ciocolatos. :)))
RăspundețiȘtergerePentru tortul de 8 martie voi folosi crema de la tortul acela. E buna, de-ti vine sa o papi cu lingura din cratita. :)))
Vai ce bine arata tortul acesta ! si combinatia de nuca cu ciocolata e un succes garantat ..cel putin pt gustul meu :) Ai niste torturi superbe. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea! Pupici!
RăspundețiȘtergerebun,si nu prea,1,-daca pui zahar in crema risti sa mixezi o ora si sa nu se topeasca,trebuie sa fie zahar praf,2,-daca il lasi in frigider crema devine dura,(unt si ciocolata),totusi,poza ti-a reusit
RăspundețiȘtergere1) Untul fiind partial topit (deci lichid) va ajuta zaharul sa se topeasca si nu vor ramane cristale de zahar in crema
RăspundețiȘtergere2) Daca il pui la frigider e normal sa se intareasca crema. Si cea fara unt se intareste. Dar daca inainte de servire il lasi 20 de minute la temperatura camerei crema va deveni moale si numai buna de mancat.
Multumesc! :)