Chifle pufoase
150 ml apa
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
3 linguri ulei
500-550 g faina
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
susan
Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.
Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.
In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.
Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan
si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinat merge excelent. ;)
Tana-na-nam... prima la o chifla calda... Ascunde-le ca altfel mai fur una si nu de alta, dar ai pe constiinta kg mele...
RăspundețiȘtergereoff arata mortal...cat de curand bag masina de paine in priza ca nu se mai poate...miroase pana aici!!!felicitari...
RăspundețiȘtergereAaaaa, tu te-ai dus la culcare si mi-ai lasat mancare:)))
RăspundețiȘtergereNoapte buna!:P
super bune! ce rotofeie sunt chiflutele! am si eu o intrebare: drojdia uscata se comporta la fel de bine ca cea proaspata ? ( eu nu prea o folosesc si de asta intreb)- ma refer la situatia in care o folosesc pentru framantarea de mana, nu la masina de paine.
RăspundețiȘtergereCe frumos s-au umflat!
RăspundețiȘtergereLe-am facut si eu ieri dimineata
RăspundețiȘtergereFoarte bune
Multumim de reteta
Lorina
O duminica frumoasa cuscra draga! Pupici!
RăspundețiȘtergereGabi, multumesc!
RăspundețiȘtergerePune-o la treaba n-o lasa sa leneveasca. :)))
Duminica frumoasa ca tine Gabi! ;;) Pup!
RăspundețiȘtergereOfelia, eu nu prea folosesc drojdie proaspata, dar pot sa-ti spun sigur ca tot ce inseamna aluat mi-a iesit foarte bine cu drojdie uscata.
RăspundețiȘtergereDaca o dizolvi inainte in lapte sau apa calduta, poti framanta si la mana, fara probleme.
O duminica minunata!
Multumesc Laurici! :*
RăspundețiȘtergereLorina, sa va fie de bine. Ma bucur tare mult ca v-au placut. :*
RăspundețiȘtergere