Prajitura cu frisca si capsuni
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
esenta de rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.
Crema (inspiratie Gabi)
175 g unt
100 g zahar
175 ml frisca lichida (vegetala)
esenta de vanilie
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam putin cate putin in crema de unt.
Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.
Ornam cu frisca si capsuni.
Ai mei n-au vrut, dar daca voua va place, puteti taia cateva capsuni cubulete si le incorporati in crema. Sunt sigura ca va fi delicios de-a binelea. :))
wow!!!cum arata!!!!astept totusi capsunile noastre, pana una alta ma multumesc cu privitul :)):))
RăspundețiȘtergereCe frumoasa e combinatia asta alb/rosu. iti vine s-o lasi bibelou :)))
RăspundețiȘtergereMinunat,trebuie so fac si eu
RăspundețiȘtergeresenzational! arata asa de bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana! :*
RăspundețiȘtergereDa, si eu le astept!
Gabi, nu-mi plac "bibiloaiele" ca trebuie sterse de praf. :))) Si asortate cu mileuri. :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianka.
RăspundețiȘtergereIncearca, n-o sa-ti para rau. ;)
Multumesc Nil, draga mea. Esti tare draguta! :*
RăspundețiȘtergereCred ca ma voi dezabona de la blogul tau ... eu chiar vreau sa mai traiesc , da' tu , nu si nu ...
RăspundețiȘtergereValei , ce frumoasa-i ... ca o ,,cadra" (vb bunicii mele)
Eu ma servesc doar cu capsuni, iar cu gindul iau o feliuta (asa nu dauneaza, nu ?! adica, la cintar, stii tu... ) Arata foarte bine, iar daca o vede nor'ta ma trimite in bucatarie...
RăspundețiȘtergerepacat ca feliuta poate fi doar virtuala,cand or sa apara capsune bune si dulci si evident mai ieftine:d,am sa incerc si eu aceasta prajiturica.
RăspundețiȘtergerefOARTE FRUMOASA SI DESIGUR E SI GUSTOASA!!!!
RăspundețiȘtergerePUPICI SI PE CURAND!
perfectaaaaaaaaaaaa!!!! genul meu de praji dar o sa fac 2 mici modificari si anume: untul o sa-l inlocuiesc cu branza mascarpone pt. ca nu imi plac cremele pe baza de unt si doi, la fel ca si tine,am nimerit capsuni acre dar cu multa savoare asa ca o sa le tai in sferturi si o sa le pun intr-o tigaie de teflon dupa care o sa adaug o lingura sau doua de zahar si o sa le fierb la foc mare ies delicioase si, in al treilea rand iti multumesc ca esti asa de simpatica si ca esti sursa mea de inspiratie; tot ce pepar de la tine imi iese de revista! cu drag,mihaela!
RăspundețiȘtergerePfffffffff, ce bine arataaaaaaaa!!!!!!!
RăspundețiȘtergereEu nu vreau sa pastrez felia de bibelou, eu vreau sa mananc.
RăspundețiȘtergerePup si o duminica frumoasa!
arata bine,si cred ca este foarte buna,am sa o incerc si eu
RăspundețiȘtergeregrozav arata ! nu vrei tu sa ma infiezi,miha ?
RăspundețiȘtergereDiana, ai tu inima asta? Sa ma parasesti? :))) Pupici!
RăspundețiȘtergereCuscra, eu tin la silueta ta, asa ca...pentru tine doar capsuni. :)))
RăspundețiȘtergerePupici la noruca papacioasa! :*
Craita, si noi le asteptam pe cele bune si dulci. :)
RăspundețiȘtergerePupici Petronela! :*
RăspundețiȘtergereMihaela, ai niste idei grozave. Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Laurici! :*
RăspundețiȘtergereMaria, vii la o feliuta de prajitura? :))
RăspundețiȘtergereAnonim, ma bucur ca ti-a placut. Sper sa revii cu impresii. ;)
RăspundețiȘtergerePansy, eu te vreau. Dar tu ma vrei? :))
RăspundețiȘtergere