Cartofi Hasselback (2)
5 cartofi
~100 g unt aromat
sare si piper
De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.
Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos. Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. ;)
In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.
Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava.
Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.
Arata foarte bine! Neaparat o sa incerc! In capul meu chestia asta merge de minune cu un ratatouille langa :)
RăspundețiȘtergereFlory
super, poate fac si eu curind....na! ca am venit si eu la tine :P
RăspundețiȘtergerearata excelent; mi s-a facut o pofta... (eu sunt fan cartofi:))
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte gustosi!...Arata f. bine! Pupici!
RăspundețiȘtergeresuper!eu n-am probleme cu folia de aluminiu.tin sa iti multumesc pentru ideea cu lingura.foarte util sfat.pupici
RăspundețiȘtergereyummmmmmyy, mi-ai facut o pofta mama draga... sunt cartofar la suflet :))
RăspundețiȘtergereReteta originala mai are si pezmet deasupra cartofiilor care se adauga cam dupa 25 min, si apoi se mai lasa inca ca 20 min la cuptor. Si se fac fara folie ;)
RăspundețiȘtergereexcelenta idea, cartofii arata minunat, sigur o sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergerearata super! merg cu tocanita taraneasca de porc.azi fac ! :)) mmmmm
RăspundețiȘtergereSa papati sanatosi! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc!