Tarta cu piept de pui si rosii

miercuri, 15 iunie 2011

Aceasta tarta cu carne a fost un real succes. Piticilor le-a placut foarte mult, iar acel "mami, sa ne mai faci" m-a incantat la maxim. :)) Cu drag va invit si pe voi la o portie.


 Pentru aluat:

150 ml apa
250 g faina neagra
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Pentru umplutura:

1/2 piept de pui
100 g bacon
1 cutie rosii in suc
1/2 capatana usturoi
sare si piper
oregano

Pieptul de pui taiat cuburi il punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu baconul taiat feliute.


Cand grasimea de pe bacon s-a topit si carnea s-a rumenit usor adaugam rosiile cu tot cu suc si usturoiul pisat. Omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano.


Fierbem pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

2 oua
150 g cascaval
3 linguri smantana
sare si piper
marar dezhidratat

Intr-un castron sau farfurie adanca amestecam cascavalul, cu smantana si cele 2 oua. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar.


Pentru decor:

1 rosie
50 g cascaval

Intindem aluatul si-l punem ca baza in forma de tarta. Umplem tarta cu amestecul de carne cu rosii, apoi turnam deasupra amestecul de cascaval si smantana. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, ornam cu felii de rosii


Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Nu numai bun, dar si foarte gustos

    RăspundețiȘtergere
  2. bun bun...observ ca e si ceva mai usor: faina neagra, pui...si pe langa toate astea arata si tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun de lins pe degete!!!si arata si foarteeee bine
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca e foarte buna. Eu cu siguranta am sa incerc reteta. In ultimul timp mi s-a pus pata pe tarte sarate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma autoinvit si eu la o feliuta, asta daca mai este... ca arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Super delicioasa, tarta!...Si pozele sunt superbe. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, absolut pe gustul meu! Ti-a iesit ca-n reviste, superba!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce buna trebuie sa fie,ador tartele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor de aprecieri!
    Maine va astept la masa! :)))

    RăspundețiȘtergere