Rulada cu biscuiti
Ia sa vedeti voi cat de repede se face...Sper sa va tenteze si pe voi, gustul de caramel combinat cu cel al cremei de lapte praf ( seamana foarte bine la gust cu ciocolata de casa) este delicios.
1 foaie de napolitana
Pentru crema de biscuiti:
100 g zahar
175 ml apa
150 g biscuiti simpli
Biscuitii se pun in robot si se macina fin. Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.
Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.
Pentru crema de lapte praf:
3 linguri apa
100 g zahar
100 g unt
100 g lapte praf
2 linguri nuca de cocos (puteti pune si mai mult daca va place)
Apa, zahatul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.
Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Sursa de inspiratie
Ce minunuatie de rulada! Ce bine arata si ce prezentare frumoasa! Perfecta!
RăspundețiȘtergereTe admir mult pentru originalitatea de a aranja ceea ce gatesti in masa, si in poza;) Desigur ador mult si retetele tale!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si de efect!
RăspundețiȘtergereYuumiiiiii! Vrem, vrem, vrem...:D
RăspundețiȘtergereMi-Nu-Mat.....
RăspundețiȘtergereMinunat arata si cred ca e super delicioasa!Pup!
RăspundețiȘtergereIntrebare: foaia de napolitana e de obicei tare. Crema aia de biscuiti o mai inmoaie? Arata fantastic reteta si pare simpla, as vrea s-o incerc si eu. Multumesc!
RăspundețiȘtergereQuelle merveille je suis fasciner avec ces petits roules, dommange que je ne trouve pas cette feuille à gaufre, sa doit être un vrai délice, bravo c'est magnifique
RăspundețiȘtergereBisous!
Are caramel si arata foarte bine,deci imi place!
RăspundețiȘtergereLaura, foaia se inmoaie de la crema calda. Daca te hotarasti sa o faci, ai sa vezi cat de frumos se ruleaza. :)
RăspundețiȘtergereIti era dor de traditionalul bun bun?
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca o incerc si eu.
Nultumesc tuturor pentru aprecieri! Va imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergeresunt minunate! frumoase tare si delicioase! pup
RăspundețiȘtergereCum sa nu versi "cafeaua" intinzand manutele dupa asemenea bunatate? ;-)))
RăspundețiȘtergereWaw....este perfecta !!!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa o trec la "Urmeaza a fi facute"
Felicitari Miha ! Arata mult mai bine decat sursa.
Extraordinar de bine arata!!!!Weekend placut!
RăspundețiȘtergereSuper arata !
RăspundețiȘtergereO minunatie, daca ne gandim cat de casante sunt foile... Grozava ideea, pup!
RăspundețiȘtergerebuna.super super.o fac de pasti.felicitari ms.pup week.placut
RăspundețiȘtergereFoarte tare ideea !! Mereu m-am gandit ca mi se rupe napolitana ;) De fapt cum de nu s-a rupt? Era calda crema cand ai intins-o peste foaie?? O sa incerc ! pup
RăspundețiȘtergereDa, crema se intinde fierbinte peste foaia de napolitana, am scris si in reteta. Aceasta se inmoaie foarte bine de la crema calda. ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca va place! Va pup!
superb !
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereMai mereu pusa pe inventii esti..bravo!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de aprecieri, va pup!
RăspundețiȘtergereRocsi, nu e inventia mea, e o idee preluata de la Alina. :)
da, arata f. bine si cred ca e si f.buna.Am sa o incerc de Paste.
RăspundețiȘtergereSigur e ceva deosebit!Buuuna!
RăspundețiȘtergeream facut si eu reteta asta,este foarte buna,felicitari miha
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place. Sa papati cu drag! :*
RăspundețiȘtergerearata fabulos...si am experientza, sigur o sa iasa si foarte bine,,,,am citit multe retzete din diferite surse dar atat de concis si de clar, ..mai rar ....esti mult mai tanara ca mine, dar te felicit, foarte inventiva dar si foarte talentata,,,nu-i usor, dar e frumos,,,,felicitari,,,!!!!!
RăspundețiȘtergerearata fabulos, felicitari, foarte talentata si inventiva,,,explicatzii concise si cl;are...CRISTINA
RăspundețiȘtergeref bun . numai sa nu le puneti in folie la sfarsit.. cum am facut eu :)
RăspundețiȘtergereCe fel de folie? Ce s-a intamplat?
RăspundețiȘtergereAm si eu o curiozitate. Mare! Am incercat reteta, dar ceva a dat cu virgula. Cum poate fierbe 100g faina+100g lapte praf+nuca cocos, cata vrem noi (de obicei multa) in 3 linguri apa si 100g unt? Cand vrei sa ingrosi o crema pui 3 linguri faina la aprox 500ml lapte sau apa.
RăspundețiȘtergereCrema 2 mi-a iesit un gorgolos instant in care faina a ramas nefiarta. Daca esti draguta, si esti, explica-mi cum o faci - pas cu pas si cum o intinzi peste cealalta crema.
Am recitit reteta de 2 ori, credeam ca am scris ceva gresit. Spui ceva de faina? Care faina? In reteta asta nu se foloseste faina deloc...
RăspundețiȘtergereIncredibil arata!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru reteta! Si multumesc pentru idee. Nu intentionez sa ating aceeasi performanta din punct de vedere estetic, dar macar gustul sa fie pe masura asteptarilor. :)
Roxana, e foarte usor de facut si sunt sigura ca iti va iesi la fel de frumoasa.
RăspundețiȘtergereCat despre gust... sper sa-ti placa. Te astept cu impresii. Sau daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.
Zi buna sa ai.
Buna Miha, am facut si eu rulada si este foarte buna.Am crezut ca e prea dulce crema de lapte praf dar cand s-a racit rulada a fost perfecta.Te felicit si te pupic...Madalici
RăspundețiȘtergereMada, ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*
RăspundețiȘtergereAzi am vazut si eu ca ai incercat reteta mea de rulada. Ma bucur ca ti-a placut! Pupici
RăspundețiȘtergereAm facut-o si eu astazi, pentru ca mi s-a parut foooarte gustoasa si am poftit la ea :P Desi am lucrat rapid si cu cremele fierbinti, foaia de napolitana nu s-a inmuiat (am si asteptat putin) si nu am putut rula. Nu m-am panicat insa :))) Am pus o alta foaie peste si am taiat-o patratele dupa ce s-a racit. Asa cum ma asteptam, gustul este excelent! O iau maine la picnic ! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Miha!
Mariana Dmt
Mariana, foaia de napolitana nu se inmoaie foarte tare, dar suficient cat sa poata fi rulata. Trebuie doar putina grija si rabdare, sa o rulezi usor.
RăspundețiȘtergereBine ca ai salvat situatia pana la urma. :)) Pup!
Miha arata minunat rulada ta! Uite cat e ceasul si m-ai facut sa poftesc nu gluma! Adorm cu gandul la ea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina. Sa o faci, ca sa treaca pofta. :))
RăspundețiȘtergereBuna! am facut si eu reteta duminica si mi-a iesit aproape perfect. Foaia s-a inmuiat foarte bine si s-a rulat fara probleme, insa am gresit putin crema alba, n-am lasat sa fiarba suficient si nu s-a topit zaharul, asa ca rulada mea crantanea putin :-) Insa toti cei care au gustat-o, au apreciat-o, asa ca sigur o voi reface. Cat despre intrebarea persoanei de mai sus, cum de fierbe zaharul in 3 linguri de apa, pai fierbe foarte bine, ca se topeste si untul. Iar laptele praf nu se pune la fiert, se adaga la final. Eu am sarit peste nuca de cocos, ca nu-mi place, insa voi incerca data viitoare sa mai adaug diverse alte chestii in crema, gen migdale taiate.
RăspundețiȘtergereLaura, desigur ca reteta se poate adapta dupa preferinta personala, iar ideea ta cu migdale taiate este foarte buna. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc si ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Ce mult imi place!
RăspundețiȘtergereINVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
RăspundețiȘtergerePrimii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html
Am facut si eu aceasta rulada si a iesit senzational,e nemaipomenit de buna si usor de facut,multumim Miha pentru reteta!!
RăspundețiȘtergereCristina, ma bucur ca va place. Sa papati sanatosi! :*
RăspundețiȘtergere