Pasta de avocado

luni, 14 mai 2012

O pasta de avocado ce se prepara foarte usor, delicioasa si aromata. Se poate servi ca atare pe felii crocante de paine sau cu legume.

In week-end am facut niste aripioare de pui crocante si lipicioase, inspiratie Laura Laurentiu, cu garnitura de cartofi copti. Peste cartofii copti am pus aceasta pasta de avocado. O nebunie!



1 avocado bine copt
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
sare si piper
fulgi de ardei iute



Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza bine cu furculita. Se adauga uleiul de masline, cate putin si se amesteca usor pana la omogenizare. Se pune si catelul de usturoi pisat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cativa fulgi de ardei iute.

Pofta buna!

Share This Post

11 comentarii:

  1. e o nebunie pasta, imi place si mie fff mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. J'adore l'avocat et cette crème et bien réaliser!

    bravo

    RăspundețiȘtergere
  3. o idee, in aceasta pasta adauga ,250 g brinza de vaci ,si putina ceapa rosie tocata marunt,--f bun pt mic dejun s-au seaRA LINGA O CANA DE CEAI DE PLANTE,incercati,

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar am avocado in frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu el...Merci pentru idee:)!O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Miha, reteta e incompleta:)...miezul l-ai aruncat? Sa nu mai faci! :) Decojind camasa cea subtire care acopera miezul si largind usor ,, pe cusatura`` cu varful unui cutit samburele de avocado, apoi punand patru scobitori ( se infig relativ usor)in jurul ,,taliei`` samburelui, iar in final sprijinind scobitorile de gura unui pahar cu apa umplut ochi....rabzi vreo trei saptamani , dar rasare o plantuta foarte draguta.
    Cat despre pasta si paine prajita ...mmmmm ! Pasta e delicioasa amestecata cu orice iti trece prin cap :) dar sa fie comestibil, dar sa fie tocat marunt : verdeturi, muraturi, ceapa alba sau color , praz , masline, te miri, te miri , ce?

    RăspundețiȘtergere
  6. Danela, cum sa arunc miezul? Am zis ca l-am scobit cu lingurita apoi l-am pus in castron si l-am pasat cu furculita. :) Sau tu zici de sambure si n-am inteles eu bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca iti spun ca nu am gatit cu avocado niciodata , ma crezi ? :) Pasta ta arata tare bine !!

    RăspundețiȘtergere
  8. :)Esti foarte atenta!Sigur ca zic de sambure, dar m-am emotionat in fata delicatesei, delicato!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pup Danela. Asa-i ca-s delicata? :)))))

    RăspundețiȘtergere