Ciocolata de casa in foi de napolitana
Desi pentru aceste sarbatori nu am gatit foarte multe, asa cum faceam in anii din urma, si inevitabil aruncam foarte multa mancare, timp liber tot n-am avut si n-am reusit sa fiu si pe aici. Multumesc din suflet tuturor pentru urarile ce mi le-ati facut. Va imbratisez si va doresc si eu toate cele bune.
Va voi servi astazi cu o ciocolata de casa. Pentru cine nu o vrea servita doar virtual, usa e larg deschisa. :))
Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie. :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!
1 pachet foi mari de napolitana
240 ml apa
500 g zahar
200 g unt
60 g cacao neagra
700 g lapte praf Raraul
esenta de rom
esenta de vanilie
Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.
Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.
Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.
Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.
Reteta de ciocolata de casa a incercat-o si Felicia si a iesit foarte, foarte bine. Va invit si pe voi sa o incercati. :)
LA MULTI ANI ! UN AN NOU PLIN DE REALIZARI
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI CU SANATATE SI BINECUVANTARI CIOCOLATA ARATA SUPER O VOI PROBA BESITOO
RăspundețiȘtergereLa multi ani draga mea! :*
RăspundețiȘtergereBun, buuun!
RăspundețiȘtergereAsa-i ca imi dai si mie?
La multi ani si pup.
La multi ani!
RăspundețiȘtergereTare buna e ciocolata, si in varianta aceasta!
La multi, multi ani !
RăspundețiȘtergereDelicioasa, este reteta pe care o am si eu de la mama mea.
Imi place foarte mult prezentarea !
La multi ani!!!:*
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Miha!
RăspundețiȘtergereSuper !! Si eu vreau sa fac reteta !!! :) La multi ani Miha !
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Sa fie un an bun, asa cum ti-l doresti!
RăspundețiȘtergereAm admirat si la Gaby aceasta bunatate. Pupici!
LA MULTI ANI !
RăspundețiȘtergereLa multi ani cu sanatate! Anul care vine sa-ti aduca bucurii in casa, clipe de neuitat alaturi de cei dragi si binenteles inspiratie pentru retete cat mai minunate!
RăspundețiȘtergereLa multi ani fericiti, sanatosi si imbelsugati alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Tu ai facut invitatia, dar tine usa inchisa ca e frig afara.. stai linistita ca eu bat la usa intai si dupa aia ma infig in ciocolata!
RăspundețiȘtergereTe pup si te admir pt ceea ce faci!
La multi ani,Miha!Sa fiti sanatosi si iubiti!
RăspundețiȘtergereArata super ciocolatica,mai ai?:*
super arata ,o trecem in agenda
RăspundețiȘtergereLa multi ani cu sanatate, noroc si fericire, putere, rabdare si intelepciune, echilibru in toate!:)
RăspundețiȘtergereAn cu spor si numai bine iti doresc!
Te pup!
super!am salivat o tura cand a postat Gaby reteta si acum fac playback,bis sau cum i-o mai spune cand ma uit la pozele tale.pup
RăspundețiȘtergereMiha,please, niste intrbebari am:
RăspundețiȘtergere1. cele doua "creme" se lasa la racit si apoi se intind pe foile de napolitana? ce consistenta vor avea?
2. ce (fel de) greutate se asaza peste? mai precis cat de greu trebuie sa fie ceea ce asez? (ma tem sa nu curga ciocolata presata fiind!)
Ilda, cremele nu se lasa la racit, se pun asa caldute. Pe masura ce se racesc se intaresc si devin mai greu de intins. Consistenta e... o ciocolata de casa moale. :))) Trebuie sa poti invarti cu usurinta lingura in castron.
RăspundețiȘtergereAsa cum ziceam, pe masura ce se raceste crema se intareste. Nu va curge dintre foi. Nu stiu exact ce greutate, eu am pus un fund de lemn si inca o prajitura ce-o aveam pregatita. :)
Miha, multumesc mult pentru raspuns! Imi va fi util!:) :*
RăspundețiȘtergereCu drag! :*
RăspundețiȘtergerebuna arata super...asa am facut eu exact aceasi reteta dar dupa ce am pus cremele am rulat fiecare foaie ca pe rulada e foarte buna si asa pup
RăspundețiȘtergereDaa...foarte faina si rulada. Am facut si eu candva. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :*
Hi,hi...gand la gand cu bucurie...se pare ca am inceput amandoua anul cu ciocolata de casa! ;-)
RăspundețiȘtergereAsta dovedeste ca stim ce-i bun pentru un inceput de an delicios. :))
RăspundețiȘtergere