Prajitura "Krem a la krem"

O prajitura ce va scoate din impas daca vi se anunta musafiri...
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata
Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de coniac
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Se da la rece pana se intareste glazura.
N-o sa-ti vina sa crezi, dar am comis-o de doua ori in trei zile. (ca luasem 1 l de smantana si deschisa zicea ca tr consumata rapid). Foarte-foarte buna. Eu o fac in forma de tort si o servesc cu lingurita.
RăspundețiȘtergereHai ca ii pun si ei o poza tot la mine pe blog
Si eu am facut-o de foarte muuulte ori...Si in forma de ort si in forma patrata,de inima...In orice fel de forma ai facea-o rezultatul e acelasi: DELICIOS!
RăspundețiȘtergereSi eu o fac destul de des! E super buna, mi-am innebunit prietenii cu ele.
RăspundețiȘtergereDar ceva totusi nu-mi iese...cand o tai, mi se crapa glazura si pare ca nu face priza cu crema, alunecand in toate partile. Si crema parca mi se pare cam moale. Ai vreo idee?
Dama,poti incerca sa faci glazura un pic mai cremoasa,adica la 100g ciocolata pui 50g unt si 50ml de frisca lichida.Poti renunta la apa.
RăspundețiȘtergerePentru crema,poti face o proportie de 300ml smantana si 100ml lapte,atunci sigur iese mai batoasa. ;)
la mine in retete am o prajitura care seamana cu asta dar se numeste Dinte de negru. Dar nu e cu frisca deasupra sau creme ole ci cu albuse de ou batutte spuma si cu glazura de cioco . E reteta veche, mostenire de la mama mea:)
RăspundețiȘtergereBianca, am auzit si eu de reteta de care zici, dar e altceva. Seamana doar la aspect. :))
RăspundețiȘtergereGospodinele vorbesc pe aici de smantana la prajitura asta. Eu n-o vad la ingrediente. Trebuie sa-mi pun ochelari?:) Ori frisca lichida poate fi inlocuita cu smantana? Da... cred ca asta e. Daca asa e, smantana e obisnuita?
RăspundețiȘtergereScuze, nu-s prea priceputa.
Mami, frisca lichida de care zic, este de fapt smantana dulce pentru frisca. :)
RăspundețiȘtergereSe poate face si cu smantana normala, e foarte buna. Am facut prajitura asta de f multe ori si am testat-o in toate variantele. :))
La fel de bine se poate face si cu frisca lichida vegetala, nu-i nici un bai.Rezultatul e acelasi: delicios! ;)
Ahaa! Pai atunci hai s-o facem cu smantana, ca vrem sa fie copiii sanatosi.
RăspundețiȘtergerePrajitura asta e minunata. E chiar cea mai buna dintre cele pe care eu le-am incercat pana acum. Si ce usor se face! Am facut-o pentru o mare reuniune de familie :). Toata rudele au fost incantate. Si eu zic ca nu doar din complezenta.
RăspundețiȘtergereAm observat ceva, Miha; te rog, spune-mi nu cumva crema iese mai pufoasa daca bati frisca lichida inainte de a pune lapte si Crem ole?
Mami, ma bucur tare mult ca a avut succes, desi la cat e de buna m-as fi mirat sa nu aiba. :)
RăspundețiȘtergereVarinata cu frisca batuta dinainte n-am incercat-o, dar e o idee buna. Nu vad de ce n-ar fi buna.
intrebare
RăspundețiȘtergereNu se pune faina la blat deloc?
Cristina, blatul e fara faina. Doar cu Crem Ole, care are si ceva amidon in compozitie. Blatul nu iese foarte inalt si pufos, asa cum e un blat obisnuit.
RăspundețiȘtergereEste o divinitate, sotul meu a mancat jumatate de tava odata si nu se mai satura. A iesit extraordinar!!!Multumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCristina, ma bucur ca v-a placut. Sotul a avut putina treaba la prajitura, a? :)) Sa-i fie de bine!
RăspundețiȘtergereEste intr-adevar o prajitura foarte buna si mai ales foarte usor de facut.
Am gasit aceasta reteta pe blogul PAPA BUN by Mihaela asa ca vin direct la sursa si iti multumesc pentru reteta geniala. E intradevar foarte buna, pufoasa si foarte simplu de facut !Am facut-o si eu aseara si te astept pe blogul meu sa vezi cum mi-a iesit ! Sunt foarte mandra de ea :P !
RăspundețiȘtergereEhehe....Petronla...as vrea eu sa fiu sursa originala a retetei...:))
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura, chiar n-am mai facut-o demult.
Multumesc ca mi-ai raspuns si ca mi-ai vizitat blogul ! Si mai ales ca esti ieseanca ca si mine, iar mie imi lipseste foarte mult Iasul amintirilor (chiar daca sunt boboaca - blogul meu nu are nici o luna- vroiam sa il intitulez "O ieseanca nostalgica" sau o "Ieseanca prin lume" )
RăspundețiȘtergereMultumesc inca o data !
Iti doresc o sedere cat mai lunga si spornica in blogosfera. :)
RăspundețiȘtergere