Negresa

duminică, 25 ianuarie 2009



Avem nevoie de:
1 ou
1 cana zahar
jumate cana ulei
1 cana lapte
2 cani faina
1 lingura bicarbonat
3 linguri gem
3 linguri cacao

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga bicarbonatul,faina si cacaoa. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade cam 30-35 de minute.

Facem o glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca lichida. Nu se fierbe. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racit si a capatat consistenta unei smantani se toarna peste prajitura si presaram cu nuci,alune,stafide...dupa preferinta.

Share This Post

8 comentarii:

  1. Ce bine arata negresa, mi-ai indulcit ziua cu prajiturica asta. Dar nu vrei sa scrii si glazura mai detaliat, ca sa-ti fur reteta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai, cat de usor se face negresa asta si ce demntial de buna poate sa iasa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Rapid si bun . Eu am devenit dependenta de blogul tau ,serios. Acum scotocesc sa vad ce mai pot face nou azi. Personal iti multumesc ca iti faci timp sa impartasesti cu noi retetele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ereena,multumesc pentru aprecieri.Ma bucur nespus ca pot impartasi cu voi ceea ce fac eu cu drag in bucatarie pentru familia mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata f bine negreasa ta :D
    as avea si eu o intrebare: ce dimensiuni are tava in care ai facut tu si cam cate portii ar iesi. sapt viitoare treb sa fac niste praji la munca si suntem cam multi:D. poate imi dai si alte idei, sa fac si altceva care sa numi ocupe f mult timp.
    ms mult de tot si spor la bucatarit:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Alinut, tava e de 25/35 cm. Parerea mea, tai patratelele de prajitura mai micute si vei avea mai multe portioare. ;) Dar daca sunteti muuulti, cred ca trebe portie dubla.

    RăspundețiȘtergere
  7. mai multe detalii despre glazura:"> te rog!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am editat reteta, sper ca acum sa fie ok.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere