Tort inimos cu frisca si ciocolata
Robert,cel mai cel dintre cei mai cei ciocoholici...:))
Amira,o ciocoholica mai mica...:))
Si nepotica Stefania,prea mica pentru a fi ciocoholica,dar nu se stie niciodata.Aschia nu sare departe de trunchi. :))
Acestia sunt copilasii nostri dragi,cei mai iubiti si cei mai cuminti :)
Sa ne traiasca,sa fie sanatosi,sa se bucure de o copilarie frumoasa si linistita...
Acesta este tortul cu care ne-am indulcit astazi...
Sectionat arata asa...
Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura Krem a la krem:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Pentru mousse de ciocolata amaruie:
200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
Pentru crema de lapte condensat:
150 g lapte condensat cu vanilie
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se da la frigider sa se intareasca.
Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
200 g ciocolata cu lapte
350 ml frisca lichida
6 g gelatina
Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)
Pentru decor:
100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca
2 linguri smantana
Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.
Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)
Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))
In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,
cel de crema de lapte condensat
si mousse de ciocolata cu lapte.
Acoperim cu blatul copt si racit,
invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.
Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca
si inimioare de ciocolata.
Si inca o sectiune...
Arata tare bine si e ciocolatoasa rau. Ce norocoasa esti, ca maninci si nu te ingrasi. Dar o feliuta virtuala pap si eu, chiar daca risc sa ma indulcesc prea tare. Pupici la pitici, mai ales lui ginerica.
RăspundețiȘtergereminunati copiii...and,of course,tortosul-ciocolatosu' lu' mama, ca bine ii mai sade sectionat!
RăspundețiȘtergerela multi ani ,stefania,amira,robert ,mereu sa stati sub adapostul sanatatii si-al fericirii!
Iti lasa gura apa, si poza, si descrierea... Multa sanatate copilasilor, sa fie norocosi si fericiti!
RăspundețiȘtergeresa va si sa ne traiasca copilasii!!!
RăspundețiȘtergeregrozav tortul!!!
La multi ani sanatosi si norocosi pentru toti trei!
RăspundețiȘtergereSi pentru mami/matusica sa fie mereu implinita si pretuita! Pupici! Chapeau bas pt tort!
Cuscra,tre sa recunosc ca azi am avut multe ajutoare la mancat! :))
RăspundețiȘtergerePup la noruca draga! De la Robert! ;)
Alison,multumim de urari! Le intoarcem inzecit! Te pup!
RăspundețiȘtergereNatalia,multumesc!
RăspundețiȘtergereNumai bine si voua va doresc! Va pup!
Gaby,multumesc!
RăspundețiȘtergereSanatate si numai bine si voua! Pup!
Grace,multumesc! Si de urari si de compliment! Imbratisari cu drag!
RăspundețiȘtergereArata minunat! Sunt fan al ciocolatei! Daca notez si reteta asta,s-a dus dieta pe care o amenint ca o incep de Luni. Inca un tort nu strica.
RăspundețiȘtergereLa multi ani piticilor!
Flori,un tort intr-o mana si altul in cealalta mana si ai rezolvat o "dieta echilibrata"...:))
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te pup!
Miha,sa-ti traiasca copilasii si nepotica,sa va bucurati de ei toata viata!!!
RăspundețiȘtergereTortul e de milioane,:))..ma inebunesti cu ciocolatile astea,:))
L-am notat si pe asta...sa vedem cand il fac ca si io is la dieta,:))
Te pup!!!
Super tort ! Imi place tare mult si tortul .. si copilasii :) Sa-ti traiasca ! Treci pe la mine dupa niste premii ;)
RăspundețiȘtergereMirela,multumesc! Te pup!
RăspundețiȘtergereAla,multumesc!
RăspundețiȘtergereNeaparat o sa trec pe la tine! ;)
Miha, sa-ti traiasca copilashii. Wow ce tort. Abia astept sa ma mut in bucataria noua :)) Va pup
RăspundețiȘtergereMama mia, ce tortan suuuuper! Am citit atenta ingredientele si mi-am dat seama ce delicios trebuie sa fie. VCrema de lapte condensat mi-a intrat la inima. Felicitari!
RăspundețiȘtergereSa va traiasca frumosii copilasi si sa fie sanatosi!
Un premiul bine meritat, te asteapta la mine pe blog,cand ai tu timp .
Gabriela,cred si eu ca ti-a placut...ca doar e crema de la "Milch Snitte" :))
RăspundețiȘtergereTe pup si multumesc mult pentru premii si aprecieri!
E belea tortul, tocmai am gustat din el! Drept ca lapte condensat am avut numai din cel caramelizat, si din acest motiv, crema a fost de culoare roscata. Dar combinatia si mai ales consistenta sunt fantastice! O sa pun si poze la mine pe blog, sper ca azi.
RăspundețiȘtergereIu huuu...ce ma bucur draga Natalia ca v-a placut! Aveam inima cat un purice! :))
RăspundețiȘtergereSa-l savurati sanatosi! Astept nerabdatoare pozele,sa-mi iau si eu portia virtuala! :)
Pup la voi!
Gata, am facut 2 torturi inimoase. Avem petrecere diseara. Abia astept sa vad cum arata sectiunea.
RăspundețiȘtergereAm emotii fiindca mi-a iesit cam tare mousse-ul de ciocolata amaruie. N-am gasit pliculete de gelatina la 6g, ci doar la 10g si mi-a fost greu sa o masor din ochi, probabil am pus prea multa.
Mami, sa aveti o petrecere frumoasa!
RăspundețiȘtergereAbia te astept cu impresii. :)
Da, mousse-ul de cioco amaruie e o idee mai teapan decat celelalte, dar se completeaza perfect unul pe altul. ;)
A fost minunat! Am fost laudata si tare bine m-am simtit. Foarte bun! Si arata si foarte bine sectiunea.
RăspundețiȘtergereDoar cineva (mai critic, in general) a zis ca ar fi cam multe creme si ca ar mai fi mers un strat de blat. Ce zici, ar merge?
I-am facut chiar si inimioarele din ciocolata, bine... ale mele au fost floricele, ca n-aveam forma de inimoare. Dar foarte dragute au fost.
RăspundețiȘtergereMami, cred e chestie doar de gust! Mie imi place asa cum e, dar daca vrei sa mai pui un blat...de ce nu? Nu are ce sa-i strice! ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca v-a placut ciocolatosul. :))
Inimioarele nu sunt obligatorii...Pot fi floricele, patratele...orice forma gasesti prin sortatorul copiilor. :))
Cei mai minunati copii.. ...Doamne cat sunt de frumosi!!! Sa va bucurati de ei!
RăspundețiȘtergereMultumim Ruxy draga! Te pupam! :* :*
RăspundețiȘtergereM-am hotarat sa fac si eu tortul maine de ziua mamei doar ca nu sunt sigura de un lucru: la blat plicul cu, crema ole trebuie rasturnat pur si simpul sau trebuie preparata crema cum scrie pe plic?
RăspundețiȘtergereCrem Ole inlocuieste faina, se pune in compozitia de oua asa cum este, praf.
RăspundețiȘtergereMiha, ce dimensiunea avea tava in care ai facut tortul, daca iti mai amintesti binenteles :D
RăspundețiȘtergereMersi mult!
Poliana, e o tava normala de tort, de 24 cm diametru.
RăspundețiȘtergereO sa scriu acum si in reteta. Multumesc!
Multumesc Miha pt raspunsul rapid, si nu numai (multumesc si pt toate retetele tale frumoase). Voi face tortul acesta in curand, asta dupa ce am facut o gramada din retetele postate de tine. M-ai innebunit cu dulciurile tale (mai ales cele cu ciocolata), noroc ca stau bine cu glicemia :P
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa!
Cu drag, oricand! :*
RăspundețiȘtergereUp cat asi vrea si eu sa pap dar sunt u o prob de sanatate care imi iterzike ca sa manac dulciur ! Dar am sal fac pt fratiorul meu scup ! Felikitarile mele pt reteta ! Dar am dsa scap si eu in el cu o lingurita mai mare ! Cred ca nup strica !
RăspundețiȘtergereMultumesc de ideea, e minunat, cu mouss-uri, dar combinatia asta e minunata; mie imi place mult cel cu lapte condensat, sotului cu cioco si ne completam perfect :) E bun, e grozav, ca orice am gatit de la tine! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare frumos de aprecieri! Ma bucura mult de tot. :*
RăspundețiȘtergere